Tgrt Haber

Son dakika | Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Abinin kolundaki izler Narin'e mi ait? Diş izleri için rapor çıktı!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
29 Ağustos 2024 11:25 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 03:35

Son dakika haberi: Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediliyor. Narin'in kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan ağabeyi İstanbul'a gönderildi. Narin'in ailesinin yaşanan son gelişmelerin ardından tekrar ifade verdiği bildirildi. Alınan son bilgiye göre, abinin kolundaki diş izlerinin kime ait olduğu belirlenemedi. İşte kayıp Narin Güran soruşturmasında yaşanan son gelişmeler...

30.08.2024 00:42

 NARİN'İN AĞABEYİ SERBEST BIRAKILDI

Narin Güran​'ın soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 ağabeyi E.G serbest bırakıldı.


29.08.2024 19:49

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Sulh Ceza Hakimliği, 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran​ olayına ilişkin devam eden soruşturmanın gizliliğini sağlamak amacıyla yayın yasağı kararı aldı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından duyurulan bu karar, 29 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/6024 D. İş sayılı kararla yürürlüğe girdi.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları 7'nci gününde  sürüyor


Diyarbakır​'da kaybolan Narin Güran​'ı arama çalışmaları 9. gününde devam ediyor. Narin'in kaybolduğu bölgede yapılan arama çalışmaları gönüllülerle birlikte binlerce kişi ile devam ediyor.

ABİSİ GÖZALTINA ALINDI

Kayıp Narin'in soruşturmasında son sürat devam ediyor. Dün bir kişi gözaltına alınmıştı. Akşam saatlerine doğru gözaltına alınan kişinin Narin Güran​'ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı.

Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Ailesi yeniden ifade veriyor! - 1. Resim

Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği, yapılacak incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır​'a getirileceği aktarıldı.


BÖLGEDE BİR TERLİK DAHA BULUNDU

Narin Güran​'ın kaybolduğu bölgede yapılan arama çalışmalarında; deredeki akıntıyla giden bir terliği fark eden çevredekiler, jandarmaya haber verdi. Terliği sudan çıkaran ekipler, hemen durumu aileye bildirdi. Güran ailesi ise terliğin Narin'e ait olmadığı belirtti. 

Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Ailesi yeniden ifade veriyor! - 2. Resim


AİLESİ YENİDEN İFADE VERİYOR

A Haber'in aktardığı bilgiye göre; Narin'in ailesinin karakola gittiği ve tekrar ifade verecekleri bildirildi. Bu bilginin de Narin'in ailesinin yakınlarından alındığı aktarıldı. Ailenin ifadesine tekrardan başvuruluyor.

DİŞ İZLERİNİN KİME AİT OLDUĞU TESPİT EDİLEMEDİ 

Diyarbakır​ Başsavcılığı adli tıp raporunu paylaştı. Adli tıp raporu sonucuna göre, 9 gündür kayıp olan Narin'in ağabeyinin kolundaki diş izlerinin kime ait olduğu tespit edilemedi.
 
Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Ailesi yeniden ifade veriyor! - 3. Resim

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bir kişinin gözaltında olduğunu aktaran Bakan Tunç şu ifadeleri kullanmıştı:

"Diyarbakır’ın merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran​ evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır​ Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır"

Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Ailesi yeniden ifade veriyor! - 4. Resim


NE OLMUŞTU?

8 yaşındaki Narin Güran​, Diyarbakır​'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe mahallesinde yaşıyordu. Çarşamba günü Kur'an kursuna gitmek için evden çıkan küçük kız, bir daha geri dönmedi.

Çalışmalar kapsamında, mahalledeki evler ve köye giriş-çıkış yapan araçlar arandı. Şimdiye kadar toplamda 9 bin 300 araç kontrol edildi. Bölgedeki sulama kanalının su seviyesi düşürüldü. Mahalleden başlayarak 20 kilometrelik kanal boyunca arama yapıldı.

Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Ailesi yeniden ifade veriyor! - 5. Resim

Küçük kızın son görüntülerinde, 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü görüldü. Çalışmalar, mısır tarlası olan bölgede yoğunlaştırıldı. Kızlarının kaçırılmasından şüphelenen ailenin endişeli bekleyişi sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...