Tgrt Haber

Kazakistan da Türkiye için seferber oldu: 100'den fazla yurt gönderecekler

10 Şubat 2023 16:26 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 16:32
Kazakistan da Türkiye için seferber oldu: 100'den fazla yurt gönderecekler

Kazakistan, Türkiye'de yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından depremzedeler için 100'ün üzerinde geleneksel Türk evi göndereceğini duyurdu.

Kahramanmaraş​'ta 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki deprem​, 10 ilde büyük hasara yol açtı. Son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan depremin beşinci gününde ise bilanço giderek ağırlaşıyor. AFAD​, can kaybının 18 bin 991'e yükseldiğini, 75 bin 523 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bu süreçte Türkiye​'ye destek veren Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan gibi komşu ülkelerin yanı sıra Kazakistan da Türkiye için seferber oldu.

HIZLA TÜRKİYE'YE GELECEK

Kazak Gazeteci Nurbek Bekbau'un çağrısıyla başlatılan yardım kampanyasında, Türkiye'deki depremzedeler için 2 günde 710 bin lira toplandı. O para ve Kazak iş insanlarının da katkısıyla alınan 120 Kazak çadırı (otağ) satın alındı. Satın alınan çadırların hızla Türkiye'ye gönderileceği açıklandı.

Gazeteci Nurbek Bekbau, “Şu anda 20 milyondan fazla tenge toplandı, 45 yurt almak için transfer ettik. 17,3 milyon KZT aldı, kalan 2,3 milyon KZT için 10 yurt daha alacağız. Beckbau Perşembe günü sosyal ağdaki sayfasında, işadamları arasından yaklaşık 50 yurt satın aldılar, zaten havaalanında stoktalar” diye konuştu.

Bekbau, böylece Türkiye'ye 100'den fazla yurt gönderileceğini açıkladı.

Azerbaycan hükümeti de depremin ilk gününden bugüne kadar Türkiye'ye 7 uçak ve 14 araçlık konvoyla insani yardım gönderdi. Yunanistan, İtalya ve Almanya'da, depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. Hemen hemen her ülkeden yardım ve destekler Türkiye'ye gelmeye devam ediyor.

Kaynak: KazTag

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...