Tgrt Haber

Kıbrıs zaferinin 49. yıl dönümü! Yeni Ercan Havaalanı'yla kutlanacak: Açılış Erdoğan'dan...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
20 Temmuz 2023 13:00 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 14:01
Kıbrıs zaferinin 49. yıl dönümü! Yeni Ercan Havaalanı'yla kutlanacak: Açılış Erdoğan'dan...

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49'uncu yıl dönümü kutlanırken, zafer, bugün Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışıyla taçlandırılacak. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı gerçekleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kıbrıs​'ta Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak için 20 Temmuz 1974’te “Atilla” kod adıyla gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı 49. yılında gururla yad ediliyor. Kutlu zafer Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapımı tamamlanan yeni Ercan Havalimanı​'nın açılış töreniyle taçlandırılacak. 

ERSİN TATAR KARŞILADI

Test uçuşları başarıyla tamamlanan Yeni Ercan Havalimanına ilk inişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın uçağı gerçekleştirdi. 3 günlük körfez ülkelerindeki resmi temasların ardından yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti​'ne geçecek olan Erdoğan'ı, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu karşıladı. Açılışın ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törene katılacak.

Çelenk bırakma, saygı duruşu ve anıt özel defterinin imzalanmasının ardından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni için Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'na geçilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KKTC Ercan Havalimanı yeni terminal binası ile adeta adanın çehresini değiştireceğini belirterek, "Artan imkân ve kabiliyetleri ile geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapacak.

ERDOĞAN KIBRIS'TA 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Körfez turunun son ayağı olan Birleşik Arap Emerliklerinden ayrılarak Kıbrıs'a geçti. Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'ndan BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan ile Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Ömer Çelik, Zafer Sırakaya, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da KKTC'ye gitti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...