Tgrt Haber

Kuduz köpekleri Ankara'ya taşımıştı! 4 yıla kadar hapsi isteniyor

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Haziran 2024 09:14 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 09:20
Kuduz köpekleri Ankara'ya taşımıştı! 4 yıla kadar hapsi isteniyor

Başıboş sokak köpeği sorunu devam ederken, kuduz olan 35 köpeği Şanlıurfa'dan Ankara'ya getiren Buket Özgünlü hakkında, 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘sahipli hayvana işkence’ suçundan 4 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek​ ilçesindeki hastalıklı olduğu iddia edilen köpekleri Ankara’ya getiren 'Köpekvelisiii' kullanıcı adlı Buket Özgünlü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame düzenlendi.

Kuduz köpekleri Ankara'ya taşımıştı! 4 yıla kadar hapsi isteniyor - 1. Resim

'YETKİLİLERDEN İZİN ALDIM' DEDİ 

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Özgünlü ve Muhammed Savaş Demir hakkında Başsavcılık tarafından ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘sahipli hayvana işkence’ suçundan 4’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kuduz köpekleri Ankara'ya taşımıştı! 4 yıla kadar hapsi isteniyor - 2. Resim

Özgünlü hakkında hazırlanan iddianamedeki ifadesinde köpekleri belediye yetkilileri tarafından verilen onayla sahiplendiğini, köpeklerin kuduz olsaydı böyle bir şeye izin verilmeyeceğini ifade etti. İddianame Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...