Tgrt Haber

Maden sahası alanı sabahın ilk saatlerinde görüntülendi

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Şubat 2024 08:59 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 09:10

İliç'te toprak kaymasının yaşandığı maden sahasında acılı ailelerin bekleyişi sürüyor. Gün ağarınca çalışma aranı görüntülendi.

Erzincan​'da 9 kişinin göçük altında kaldığı maden​ sahası sabahın ilk saatlerinde yoğunluk görüntülendi. Çekilen görüntülerde maden sahası işçilerinin yakınlarının bölgeye akın ettiği görüldü. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, kaymanın yaşandığı alanda 827 personelin görev yaptığını ifade etti.
Erzincan’ın İliç​ ilçesinde bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması​ sonucu 9 çalışan toprak altında kaldı. Kayıp çalışanların bulunması için arama kurtarma çalışmaları sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'daki altın madenine giderek bölgede incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "Şu an bulunduğumuz noktada Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağından çıkarılan cevherin konumlandırıldığı yığın alanında önce kayma ve sonra çok hızlı akma şeklinde bir kütle hareketi meydana gelmiştir. Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu. Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik hesaplar 10 milyon metreküp olduğu bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket hızının ortalama saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor. İlk belirlemelere göre maalesef 9 işçimiz kayan kütlenin altında kaldı ve işçilerimizi arama- kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.

TOPRAK KAYMASI ÖNCESİNDE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

 Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 çalışandan haber alınamazken çalışmaların sürdüğü maden sahası toprak kaymasından önce dron ile havadan görüntülenmiş.

Maden sahası alanı sabahın ilk saatlerinde görüntülendi - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...