Tgrt Haber

Enkazlardan umut dolu haberler: 160. saatte 5 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Şubat 2023 20:58 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 22:16
Enkazlardan umut dolu haberler: 160. saatte 5 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'taki depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’da 160 saat sonra, 5 kişi ekipler tarafından sağ olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman​, Hatay​, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin üstünden günler geçmesine rağmen umutlar halen tükenmiş değil...

MEHMET AMCA 160 SAAT SONRA SAĞ KUTARILDI

Depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay’da, faciadan 160 saat sonra umut veren bir haber geldi. Bölgede bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından enkazdan, 160 saat sonra 62 yaşındaki Mehmet Şükrü Hedbe, sağ olarak enkazdan çıkarıldı.

"ALLAH SİZE GÜÇ VERSİN"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Umudun adı bu kez Mehmet Şükrü Hedbe. 160 saat enkaz altında yaşama tutunan güzel kardeşimin bir an evvel sağlığına kavuşmasını dilerim. İlk günden beri enkazlarda umudun peşine düşen çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Allah size güç versin.” ifadelerine yer verdi.

4 KİŞİ DAHA ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

160 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan 62 yaşındaki Mehmet Şükrü Hedbe'den sonra  Antakya ilçesinde yıkılan Özgür Apartmanı'nda çalışmalar sonucu depremin 160. saatinde 11 yaşındaki Lena Maradini kurtarıldı.  Özkan Apartmanı'ndan Samet Genco ve Seval Genco sağ da olarak çıkarıldı. 

Adıyaman'a sevk edilen JÖH arama kurtarma ekipleri merkeze bağlı, Yavuz Selim Mahallesi Miraç Sitesinde enkaz içerisinde yapılan arama ve tespit çalışmaları sonucunda Ayima Baltacı'yı da sağ olarak çıkardı.

Enkazlardan umut dolu haberler: 160. saatte 5 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı
Ayima Baltacı

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM​ BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...