Tgrt Haber

Mersin'de PKK/KCK operasyonu: Çok sayıda şüpheli tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Eylül 2023 17:06 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 17:19
Mersin'de PKK/KCK operasyonu: Çok sayıda şüpheli tutuklandı

Mersin'de bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları için gözaltına alınan 12 şüpheliden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sınır ötesinde PKK​ hedeflerini birer birer yok eden güvenlik güçleri, yurt içinde de terör sempatizanlarına göz açtırmıyor. Son olarak Mersin​'de yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan çok sayıda şüpheli tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mersin İl Emniyet Müdürlüğü​ Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, dün şafak vakti düzenlenen operasyonda yakalanan 12 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

12 ŞÜPHELİDEN 9'U TUTULANDI

Adliyeye sevk edilen zanlılardan M.E.Ç, M.S, İ.K, M.İ, N.K, F.G, Y.A, S.Ç. ve F.M. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, B.T, N.G. ile F.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/KCK propagandasını yaptıkları öne sürülen 12 zanlı, özel harekat polislerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı.

PKK'YA AĞIR DARBE

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadele kapsamında yürütülen bilançosunu açıkladı. MSB'den yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak'tan itibaren 80'i son bir haftada olmak üzere bin 351 terörist etkisiz hale getirildi.

24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar yürütülen operasyonlarda ise etkisiz hâle getirilen terörist sayısının38 bin 694'e ulaştığı bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...