Tgrt Haber

Meteoroloji uzmanlarından uyarı üstüne uyarı: Kuvvetli yağış, fırtına ve kar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Kasım 2023 14:16 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 16:10

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 66 ilde sağanak ve fırtına uyarısında bulundu. Peki yağmur ne kadar etkili olacak, etkisini ne zaman yitirecek? TGRT Haber’de Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, sıcaklıkların 8 ila 10 derece arasında düşeceği uyarısında bulunarak “Batı Karadeniz’de 50 ila 100 kilogram yağış düşecek” dedi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarı geldi.

Türkiye​ genelinde soğuk hava​ ve yağışlar hakim olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunda turuncu kodlu, gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Hafta sonu için 66 ili kapsayan bir alarm verildi. Bununla birlikte de karla karışık yağmur alarmı verildi. TGRT Haber’de Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, sıcaklıkların 8 ila 10 derece arasında düşeceğini kaydetti. 

50 İLA 100 KİLOGRAM DÜŞECEK

“Aslında 3 meteorolojik parametre ile ilgili uyarı yayınladık” diyen Çelik, şunları söyledi: “Bir, kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtına ve havanın soğuması ile ilgili oluşacak kar yağışı hakkında uyarı verdik” dedi.

Yağış, fırtına ve kar bekleniyor

Çelik, şu uyarılarda bulundu: “Kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle Marmara ve Ege’de bugün ve yarın için uyarı yapıldı. İç Anadolu ve Doğu Anadolu​ için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı. Yağış için bugün Marmara, Batı Akdeniz ve Ege’de ve Doğu Akdeniz’de uyarımız var. Yarın için ise Kuzey Batı ve Güneydoğu Anadolu ve Marmara’nın doğusunda, Batı Karadeniz için şiddetli yağış uyarımız var, 50 ila 100 kilogram arasında yağış bekliyoruz. Kırklareli’nin yükseklerinde ve Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışı olacak.”

SICAKLIKLAR 8 İLA 10 DERECE DÜŞECEK 

Çelik, hava sıcaklığının 8 ila 10 derece düşüş yaşanacağını belirterek “Batı ve iç kesimleri sıcaklıklardan etkileneceğiz. Salı ve çarşamba günü sıcaklıklar tekrar mevsim normallerine gelecek” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...