Tgrt Haber

Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarı! Saat verdiler... Sağanak çok kuvvetli geliyor... Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 29 Eylül hava durumu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2023 07:49 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 08:31
Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarı! Saat verdiler... Sağanak çok kuvvetli geliyor... Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 29 Eylül hava durumu

Meteoroloji 29 Eylül hava durumu tahmin raporunu paylaştı. İstanbul'da dün sel baskınlarıyla vatandaşı zor durumda bırakan sağanak yağış bugün de Megakent'in bazı bölgelerinde etkili olacak. Yağışın akşam 18.00'den sonra daha kuvvetli olması bekleniyor. Yayınlanan diğer bilgilere göre bazı illerde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Peki bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 29 Eylül hava durumu

Bugün hava nasıl olacak, yağmur​ yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 29 Eylül hava durumu​ tahminleri açıklarken bu soruların cevaplarını da vermiş oldu. Marmara Bölgesi'nde dün sağanak yağış etkili olurken, bugün (29 Eylül Cuma) için de yeni bir uyarı daha geldi. Yayınlanan diğer bilgilere göre bazı illerde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak.

AFAD​'DAN İSTANBUL​ İÇİN UYARI MESAJI

Meteoroloji'nin raporuna göre, İstanbul genelinde yağış sabah saatlerinden itibaren etkili olacak. Ancak yağışın gündüz Silivri tarafında, akşam 18.00'den sonra da Boğaz ve Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. 

AFAD ise İstanbul’da yaşayan vatandaşların cep telefonuna gönderdiği mesajda kuvvetli yağışlar öncesinde uyarılarda bulundu. AFAD İstanbul’da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği mesajda “İstanbul’da kuvvetli yağışların sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.

7 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Diğer yandan Marmara ve Ege'nin ardından bugün Batı Karadeniz yağışlı havanın etkisi altına girecek. 4 gün daha sürmesi beklenen yağışlar için Meteoroloji'den gelen uyarıya göre, 7 kent için sarı kodlu uyarı verildi.

Bugün beklenen yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Kütahya çevreleri ile İstanbul'un batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Edirne ve Bursa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre bugün Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul'da yağış kuvvetli. Öğleden sonra Manisa, Kütahya çevrelerinde kuvvetli. Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 3-4 derece düşecek. Ayrıca Bolu, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu şiddetli yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarı! Saat verdiler.

BUGÜN (29 EYLÜL) HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul’da sıcaklık 24 derece. Ankara'da yağmur bugün kısa süreli̇, hafta sonu ise şiddetli̇ olacak. İzmir hafif yağmurlu, Bursa'da kısa süre yağış var, Antalya'da da haftalar sonra sağanak bekleniyor, Ankara 25, İzmi̇r ve Bursa 26, Antalya 30 derece.

Marmara'da yağmur salıya kadar aralıklı ve çoğu zaman hafif olarak sürecek.  Sıcaklıklar 24-25 derecelerde. 

İç Anadolu'da bugün yağış az noktada ancak hafta sonu özellikle pazar günü, bölgenin genelinde şiddetli̇ sağanak var, Si̇vas 26, Eskişehir 24, Konya 27 derece.

Ege'de yağışlar daha çok İç kesimlerde, Denizli, Afyon, Uşak taraflarında hafta sonu da kuvvetli olacak. Sahiller bulutlu, sıcaklık düşüyor, Manisa 28, Muğla 27, Aydın 29, Bodrum 29 derece.

AKDENİZ'DE YAĞMURA MERHABA

Uzun zaman sonra Akdeniz'e de sağanak geliyor. Cuma daha çok Toroslar tarafında hafta sonu ise sahillerde bile gök gürültüleriyle birlikte kuvvetli yağmur var. Adana 31, Mersin 32, Isparta 26 derece. Güneydoğu güneşli, Gaziantep 31, Diyarbakır 33 derece. 

Karadeniz bulutlu, yağış çoğunlukla, Kastamonu, Karabük, Çorum taraflarını etkiliyor. Hafta sonu daha geniş alanda görülecek. Bolu 23, Samsun 25, Trabzon 26 derece. Doğu Anadolu'da da Erzurum-Kars taraflarında sağanak var, Erzurum 23, Malatya 28 derece.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...