Tgrt Haber

Sel bölgesinde alarm! Meteoroloji “şiddetli yağış” diyerek 13 il için turuncu kod uyarısı verdi...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
10 Temmuz 2023 06:16 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 06:26
Sel bölgesinde alarm! Meteoroloji “şiddetli yağış” diyerek 13 il için  turuncu kod uyarısı verdi...

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin değerlendirmesinde sağanak yağışın gök gürültülü olacağı ifade edilirken özellikler Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinin bazı illeri için ayrı parantez açıldı. İşte detaylar…

Temmuz ayının ortalarına doğru gelirken Karadeniz’de sel​ felaketi yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinde uyardığı bölgelerde yağışlar şiddetini arttırdı. Sağanak gün boyu sürdü ve yağışlar nedeniyle birçok nokta sular altında kaldı. Sel nedeniyle Ordu​, Zonguldak​, Bartın​, Rize, Düzce, Sakarya ve Karabük ile çevre illerde yaşanan sel felaketi kameralara yansıdı.

SEL BÖLGESİNDE ALARM

Uzmanlar güncel hava tahmin raporunu paylaşarak sel bölgesinde sağanak yağışın bugün de etkili olacağı ifade edildi. Yapılan son değerlendirmelerde yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Karadeniz​, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz bölge geneli ile Kayseri ve Niğde ile Sakarya'nın kuzeydoğu, Yozgat'ın doğu, Sivas'ın kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli, Batı Karadeniz geneli ve Ordu, Giresun, Rize, Artvin çevrelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

10 Temmuz 2023 hava tahmin raporu

Hava sıcaklığının da iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

13 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Artvin, Bolu, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için çok şiddetli yağışların devam edeceği belirtildi.

Uzmanlar Karadeniz'de 13 il için turuncu kodlu uyarıda bulundu

11 Temmuz 2023 hava tahmin raporu

12 Temmuz 2023 hava tahmin raporu

13 Temmuz 2023 hava tahmin raporu

14 Temmuz 2023 hava tahmin raporu

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...