Tgrt Haber

Meteoroloji'den yangın riski uyarısı! Kuru ve sıcak hava kavuracak 

23 Haziran 2023 22:15 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 22:15
Meteoroloji'den yangın riski uyarısı! Kuru ve sıcak hava kavuracak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla'da 3 gün boyunca yüksek sıcaklıkların olacağı konusunda vatandaşları uyardı. Sıcak ve kuru havanın kent genelinde etkili olacağını bildiren Meteoroloji, yangın riskinin olduğunu belirtirken şehirde ormanlık alanlara girişler Ekim ayına kadar yasaklandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla​ genelinde devam eden sıcak ve kuru havananın 26 Haziran 2023 akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini duyurdu. 

Sıcaklığın 39 dereceye kadar yükselmesi beklenirken, sıcak ve kuru hava ile birlikte rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı 'dikkat ve tedbir' uyarısında bulunuldu. 

ORMANA GİRİŞLER YASAKLANDI!

Orman yangınlarının en çok tahribat verdiği illerden biri olan Muğla'da Muğla Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu da 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlık alanlara izinsiz girilmesini yasakladı. 

YANGIN İHTİMALİNE KARŞIN ALARMA GEÇİLDİ  

Orman Yasasının 31 ve 32’nci maddesi çerçevesinde olan mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması da yasaklandı. 

Öte yandan orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları; ormanı etkileyebilecek yangınlara karşı gerekli önlemleri alarak, söndürme ve koruma ekiplerini kuracaklar, orman ile tesisler arasında koruma bandı oluşturacaklar.  

Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi kesecekler.  

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklar.   

Orman İdaresi, Jandarma ve Emniyet birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse Kaymakamların emirleri ile tüm kamu personel ve imkanlarından, önleyici hizmetler (devriye kontrol vb.) ile yangınlara karşı müdahale de yararlanılabilecek.   

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...