Tgrt Haber

Minik Kadir'i döverek öldürmüştü! Katil babanın cezası açıklandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2023 08:26 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 08:41
Minik Kadir'i döverek öldürmüştü! Katil babanın cezası açıklandı

Ankara'da 3 yaşındaki oğlu Kadir Gezer'i önce istismar edip ardından döverek öldüren Onur Gezer'in cezası belli oldu. Mahkeme heyeti cani babaya "Kasten öldürme" ve diğer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl hapis cezası verdi.

Ankara​'nın Altındağ​ ilçesinde 2022 yılının Mayıs ayında, vicdanları sızlatan bir cinayet​ işlenmişti. Cezaevinden yeni çıkan 28 yaşındaki Onur Gezer isimli cani baba, 3 yaşındaki oğlu Kadir Gezer'i döverek öldürmüştü.

ÖNCE DÖVÜP SONRA SOĞUK SUYLA YIKADI

Korkunç cinayetin detayları ise daha sonra ortaya çıkmıştı. Küçük çocuğun yediği dayağın ardınrdan fenalaşmasının ardından cani baba oğlunu soğuk su ile yıkadı. Çocuğun fenalaşması üzerine hastaneye götüren baba Onur Gezer, 'duvardan düştüğünü' söyledi. Talihsiz çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Baba Gezer ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Onur Gezer hakkında, "Kasten öldürme" ve diğer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, davanın karar duruşması görüldü.

ÖMÜR BOYU HAPİSTEN ÇIKAMAYACAK

 Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Gezer, video konferans aracılığıyla katılırken, taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Son sözlerinde Oğlu Kadir'i öldürmediğini iddia eden Gezer, çocuğun düşerek kafasını çarptığını söyleyerek çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarını ise kesinlikle kabul etmediğini, böyle bir şeyin mümkün olmayacağını savundu.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Gezer'e "Çocuğu eziyet ederek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Zincirleme şekilde cinsel saldırı" suçundan ise 30 yıl hapis cezası verdi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...