Tgrt Haber

Mısır'dan Türkiye'ye getirildi: Yolcunun valizinden timsahlar ve varanlar fışkırdı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Ekim 2024 12:40 - Güncelleme : 28 Ekim 2024 12:43
Mısır'dan Türkiye'ye getirildi: Yolcunun valizinden timsahlar ve varanlar fışkırdı

Mısır'dan kaçak yollarla İstanbul'a Nil timsahları ile Nil varanları getirildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda valiz içinde yakalanan 17 Nil timsahı ve 10 Nil varanı Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Mısır​'dan ülkeye giriş yapan F.H.'nin valizinde arama yapıldı. Arama sonucu valizde Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) listelerinde bulunan hayvanlar tespit edildi.

Mısır'dan Türkiye'ye getirildi: Yolcunun valizinden timsahlar ve varanlar fışkırdı - 1. Resim


HEPSİNE EL KONULDU 

Gümrük Muhafaza ekiplerinin DKMP ekipleriyle yaptığı inceleme sonucu Hatay'a götürülmek üzere ülkeye getirildiği anlaşılan ve gerekli belgeleri bulunmayan 12'si canlı, 5'i ölü 17 Nil timsahı ile 5'i canlı, 5'i ölü 10 Nil varanına el konuldu.

Mısır'dan Türkiye'ye getirildi: Yolcunun valizinden timsahlar ve varanlar fışkırdı - 2. Resim


Canlı hayvanlar DKMP ekiplerince koruma altına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...