Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu: PKK'nın mali sorumlusu etkisiz hale getirildi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 May 2023 09:30 - Güncelleme : 17 May 2023 10:20
Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu: PKK'nın mali sorumlusu etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda PKK/YPG’nin sözde Aynularab (Kobani) mali sorumlusu Tuba Karakoç'u etkisiz hale getirdi.

MİT​'in terör örgütlerine yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. PKK/YPG adına geçmişte Türkiye’de eylem yapmayı planlayan ve örgüt içerisinde uzun süredir faaliyet gösteren PKK​'nın sözde mali sorumlusu terörist Tuba Karakoç'u, MİT’in Suriye/Ayn El Arap’ta gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT HEDEFİNİ AYN EL ARAP'TA BULDU

PKK saflarına 2013’te katılan Tuba Karakoç, örgüte katıldığı günden bu yana Türkiye, Irak ve Suriye’de birçok alanda faaliyet gösterdi. MİT, Tuba Karakoç’u, geçmişte Türkiye’de eylem yapma arayışında olması ve terör faaliyetleri nedeniyle, hedef listesine aldı.
 
Son dönemde yurtdışında çok sayıda başarılı operasyona imza atılmasında büyük rolü olan saha ajanları bu defa Zin Kobani/Cudi Agit kod Tuba Karakoç’u gelen talimat üzerine sıkı bir şekilde takibe aldı.
 

ÖRGÜTE FİNANSAL DESTEK SAĞLIYORDU

Tuba Karakoç’un Suriye’de Ekonomi sorumlularından olması nedeniyle, dağ kadrolarına finansal destek sağlamak üzere sık sık Irak’a gidip geldiğini belirledi. Yine bu kapsamda faaliyet göstermek üzere Suriye/Sırrin-Ayn İsa arasında bir bölgede iken saha ajanlarının anlık bilgi vermesi üzerine MİT’in yaptığı operasyonla etkisiz hale getirildi.
 
Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu: PKK'nın mali sorumlusu etkisiz hale getirildi

ZİN KOBANİ/CUDİ AGİT KODLU TERÖRİST TUBA KARAKOÇ KİMDİR?

Zin Kobani/Cudi Agit kod Tuba KARAKOÇ, 2013 yılında örgüte katıldı. Örgüt bünyesinde Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren Tuba Karakoç, faaliyet gösterdiği süre zarfında Türkiye’de eylem yapmak için gönüllü kadrolar arasında yer aldı.
 
Irak/Mahmur’da örgüt bünyesinde faaliyet gösteren Tuba Karakoç, ardından Suriye’ye gönderildi. Örgüt tarafından güvenilir bir kadro olarak görülmesinden dolayı son olarak Suriye’de PKK/YPG Ayn El Arap Ekonomi Sorumluluğu görevine getirildi.
 
Güvenlik kaynakları; Ayn El Arap’ta örgütün ekonomi faaliyetlerinden sorumlu olan Tuba Karakoç’un etkisiz hale getirilmesi dolayısıyla örgütün bu alandaki faaliyetlerinin sekteye uğrayacağını belirtti.

SON BİR HAFTADA ÜST ÜSTE DARBE

MİT son bir haftada PKK'ya ağır darbeler indirdi. Suriye'de düzenlediği operasyonda kırmızı listede aranan DEAŞ'ın eski sözde Türkiye valisi Şahap Variş ve beraberinde 4 teröristi kıskıvarak yakaladı. 

Irak'ın kuzeyindeki Gara operasyonunda da PKK/KCK'nın sözde özel kurye sorumlusu olan Müslüm Ürper'i etkisiz hale getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...