Tgrt Haber

Son dakika: Terörist başı Öcalan'dan eğitim alan PKK/YPG'nin Hol eyaleti sorumlusu öldürüldü!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
13 May 2023 09:31 - Güncelleme : 13 May 2023 09:54

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda PKK/YPG'nin Hol Eyaleti Genel Sorumlusu Bager Türk kod adlı terörist Haydar Demirel'i etkisiz hale getirdi. Terörist Demirel'in birçok eylemde yer aldığı ve terör örgütünde uzun zamandır faaliyet gösterdiği belirtilirken terörist başı Abdullah Öcalan'dan da eğitim aldığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonlar gerek sınır içinde gerek ise sınır dışında büyük bir kararlılıkla sürüyor. Bu kapsamda operasyonlarını sürdüren Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye​'de bir başarılı operasyona daha imza attı. TGRT Haber'in elde ettiği bilgiye göre terör örgütü PKK/YPG içerisinde Türkiye​, Irak ve Suriye'de pek çok bölgede faaliyet yürüten ve Hol Eyaleti Genel Sorumluluğuna getirilen Brüsk/Bager Türk/Bager Kemal kod adlı terörist Haydar Demirel etkisiz hale getirildi.

MİT TARAFINDAN SURİYE'DE ÖLDÜRÜLDÜ

MİT'in Suriye/Tel Hamis'te gerçekleştirildiği operasyonla öldürülen teröristin uzun zamandır terör örgütünde faaliyet gösterdiği öğrenilirken 1997-2000 yıllarında Hatay/Amanoslar’da faaliyet yürüttüğü dönemde Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı’na yönelik eylemleri gerçekleştiren terörist Haydar Demirel 2010 yılında Hakkari/Şemdinli’de iki ayrı eylemde yer aldığı ifade edildi. 

BİRÇOK KANLI EYLEMDE PARMAĞI VARDI

tarihinde Şemdinli/Derecik/Olcaytepe üs bölgesi civarında 2 askerin şehit edilmesi, 3 askerin yaralanması ile sonuçlanan terör salşdırısında olan ayrıca Hakkari/Şemdinli/Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı’na ait üs bölgesine 05/07/2010 tarihinde gerçekleştirilen eylemde yer alan örgüt mensuplarının sorumlusu olan terörist MİT'in uzun süredir takibindeydi.

Son dakika: Terörist başı Öcalan'dan eğitim alan PKK/YPG'nin Hol eyaleti sorumlusu öldürüldü!

Bager Türk kod adlı terörist Haydar Demirel kimdir?

Terörist Haydar Demirel 1993 yılında örgüte katılması akabinde 1993-1994 arasında Suriye'de terör örgütü PKK​'nın elebaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim aldı. Akabinde 1997 yılında PKK Zagros alanında bölük sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist 1997-2000 arasında PKK Amanos Eyaleti Hatay kırsalında terörist faaliyetlerine devam etti.

2000 yılında Kandil/Dola Koge alanında bölük sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist Demirel 2003-2005 arasında Zagros ve Kelareş alanlarında faaliyet gösterdi. 2007 yılında Hakkari/Şemdinli’de faaliyet yürütmeye başladı ve 2007-2011 yıllarında Hakkari/Şemdinli-Irak/Basyan bölgelerinde faaliyet yürütürken Irak tarafında öz savunma çalışmalarında da bulundu.

2013 yılında Zap alanında tabur sorumlusu olarak faaliyet yürüttü ve 2014 yılında düzenlemesi örgüt tarafından Suriye’ye yapıldı. Suriye’de bulunduğu dönemde Barış Pınarı Harekatı’na da örgüt saflarında katılan terörist Demirel 2016-2020 yıllarında Haseke'de Eyaleti Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. Akabinde Ş.Karker Tugayı'nda sorumlu olarak görevlendirildi, ancak kısa bir süre sonra örgütte daha önemli görevler alabilmesi için ideolojik eğitime gönderildi. Son olarak Hol Eyaleti Genel Sorumluluğunu yürüttüğü sırada MİT tarafından etkisiz hale getirildi. 

MİT geçtiğimiz günlerde de terör örgütü PKK/KCK’ye yönelik gerçekleştirilen Irak’ın kuzeyindeki Gara’daki operasyonda Müslüm Ürper etkisiz hale getirmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...