Tgrt Haber

MSB etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Editör: Safa Keser / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Kasım 2023 15:45 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 16:02
MSB etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

MSB Basın ve Halklar İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yurt içi ve sınır ötesinde yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin bilançosunu açıkladı. Aktürk, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini altını çizdi.

Güvenlik güçleri terörle mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen nokta operasyonlar sonucu bölücü terör örgütü mensuplarının sözde üst düzey isimleri dahil çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

MSB​ Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık’taki ‘’Basın Bilgilendirme Toplantısı’’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri​’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini, hudutlar ile ‘’mavi ve gök vatanı’’ korumayı, bölgesel, küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürdüğünü aktardı.

''1 OCAK'TAN İTİBAREN 1927 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ''

Tuğamiral Aktürk, ‘’Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, örgütün hareket kabiliyeti durma noktasına getirilmiştir.’’ İfadelerine yer verdi.

Terörle mücadeledeki son gelişmelere ilişkin de detayları aktaran Aktürk, şöyle konuştu:

‘’Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 59’u son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1927 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 24 Temmuz 2015’ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 39 bin 270 olmuştur. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist, Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur. Böylelikle yıl başından bu yana teslim olan terörist sayısı 110’a ulaşmıştır. Teröristler için tek çıkış yol Türk adaletine teslim olmaktır.’’

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Operasyonu bölgesinde tespit edilen çok odalı mağara ile bölgede ele geçirilen çok sayıda havan, uçaksavar ve hafif silah mühimmatının imha edildiğini de aktaran Tuğamiral Aktürk, devam eden operasyonların detaylarını açıkladı.

‘’1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere 1377 terörist etkisiz hale getirilmiştir.’’

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...