Tgrt Haber

Naci Görür'den Kahramanmaraş depremi sonrası uyarı: Çürük binalardan uzak durun

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
07 Eylül 2024 13:09 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 13:22

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Görür, "Olması normal addedilen, artçı bir deprem. Bunun da artçıları olabilir. Çürük binalardan uzak durun." uyarısı yaptı.

AFAD​'dan alınan verilere göre Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde sabah saatlerinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem​ meydana geldi. 7 km derinlikte oluşan şiddetli deprem​ çevre illerde de büyük paniğe neden oldu.

Depremin ardından şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadığını belirten AFAD​, "Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" açıklamasını yaptı.

Naci Görür'den Kahramanmraş depremi sonrası uyarı: Çürük binalardan uzak durun - 1. Resim

Kahramanmaraş​'taki deprem​ sonrası uzmanlardan da peş peşe uyarılar geldi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş​ depremi sonrası sosyal medya hesabından önemli açıklamalar yaptı.

"ÇÜRÜK BİNALARDAN UZAK DURUN"

Görür açıklamasında "Kahramanmaraş, Ördektepe/Pazarcık’da 4,9 deprem​ oldu. Deprem​ hemen Sakçagöz fay segmanının kuzeye devamında ve olasılıkla Narlı Segmanı üzerinde. Olması normal addedilen, artçı bir deprem​. Bunun da artçıları olabilir. Çürük binalardan uzak durun" sözleriyle vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...