Tgrt Haber

Son dakika | Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu! Soruşturmada yeni gelişme: Otopsi tamamlandı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
08 Eylül 2024 09:52 - Güncelleme : 09 Eylül 2024 08:49

Son dakika haberi: Türkiye'nin konuştuğu Narin Güran olayında acı haber geldi. Diyarbakır'da Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran 19 gündür her yerde aranıyordu. Tüm gözler arabasında Narin'in DNA bulunan amcaya çevrilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kahreden haberi duyurdu. Bakan Yerlikaya, jandarma ekiplerinin Narin'in cansız bedenini bulduklarını açıkladı. Narin'in cansız bedeni köye yaklaşık 3 kilometre mesafedeki gölet yanında bir çuval içinde ağaç ve taşlarla saklanmış halde bulundu. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından genişletilen soruşturma kapsamında; 24 kişi gözaltına alınırken otopsi geç saatlere kadar sürdü. İşte kayıp Narin olayındaki tüm son dakika gelişmeler...

Son dakika haberine göre Diyarbakır​'ın Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran​'dan kahreden haber geldi. Kur'an kursundan çıktıktan sonra sırra kadem basan ve 19 gündür her yerde aranan Narin Güran​'in cansız bedeni 2 kilometre mesafede bulunan Sarıdallı mevkiindeki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Narin'in başka bir yerde öldürüldükten sonra cansız bedeninin dere kenarına getirildiği ve burada ağaç ve taşlarla gizlenmeye çalışıldığı öğrenildi. Diyarbakır​ Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin bir çuval içinde bulunduğunu açıkladı. 

NARİN GÜRAN​'IN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Konuya ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.


OTOPSİ TAMAMLANDI NARİN'İN CENAZESİ AİLEYE VERİLMEDİ

Narin'in otopsi işlemleri tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yüreğimizi yakan Narin Güran​ evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır​ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır​ Adli Tıp Kurumu'nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30'da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40'ta tamamlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Bakan Tunç İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak olan incelemeden sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini belirterek, “Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır​ Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.

Cenazeyi teslim almaya gelen cenaze aracı boş gönderildi. Narin'in naaşı aileye teslim edilmedi. Cenazenin pazartesi günü köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.


ÖN OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Emrullah Erdinç'in verdiği bilgiye göre ön otopsi raporunda bazı detaylara ulaşıldı. Erdinç, rapora göre boynunda boğma izleri ve ayağında kırık olduğunun tespit edildiğini söyledi. Cesette yer alan izlere göre 15 gün suda kaldığı tahmin ediliyor.

Son dakika | Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu! Soruşturmada yeni gelişme: Otopsi tamamlandı - 1. Resim

NARİN CİNAYETİNDE 24 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından genişletilen soruşturma kapsamında; 21 kişi için gözaltına kararı verildiğini duyurdu. 

Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildiren Bakan Tunç, soruşturmada 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısının daha görevlendirildiğini aktardı. Gözaltına alınanların jandarmadaki sorgularının devam ettiği öğrenildi. 

21 kişi arasında Narin'in annesi, babası, iki kardeşi ve köydeki üç amcasının da olduğu öğrenildi. Akşam saatlerinde 2 kişi, gece saatlerinde de 1 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Kayıp Narin olayında anne ve baba çapraz sorguda! Annenin sözleri kafa karıştırdı


ÇANTASI VE ELİFBA KİTABI DA TORBADAN ÇIKTI

Narin Güran’ın terliği, çantası ve elifba kitabı da cesedin içinde olduğu torbadan çıktı. Diyarbakır​ Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi olduğunu söyledi. Saat 12.20’den beri başlayan ve hala devam eden otopsi işlemi olduğunu ifade eden Eren, “Narin gömülü bir şekilde üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Narin’in çantası da torbadaydı, terlikleri de torbadaydı bunlar hepsi delil. Ön delil toplama işlemleri yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2 buçuk 3 saattir dış otopsi sürdü. Şu an için ön rapor hazırlanacak. Patolojik ve biyolojik incelemeler raporlar gelmedikçe şu an için bir şey söylemek çok zor” dedi.

13-14 uzmanın çalıştığı belirten Eren, “19 günden kaynaklı deforme olmuş. Bu konuda ilgili yetkili makamlar ön rapora ilişkin açıklama yapacaktır. Net bir şey söylemek mümkün değil. Şu an ölüm sebebi bilinmiyor. Gözaltı, otopsi işlemlerinden bağlı elde edilen delil elde edilen karar değil, daha önce birçoğu şüpheli veya beyan şahini olarak alınmıştı. Elifbası, terliği vardı" ifadelerini kullandı.

TERLİKLERİN İKİSİ DE TORBADAN ÇIKTI

Eren, bir gazetecinin "Terliğinin ikisi de torbada mıydı? sorusu üzerine "Evet." dedi. Derenin olduğu bölgede daha önce terlik bulunmuş ve bunun Narin'e ait olduğu öne sürülmüştü.

Son dakika | Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu! Soruşturmada yeni gelişme: Otopsi tamamlandı - 2. Resim


BAKAN TUNÇ: SORUMLU OLANLAR HESAP VERECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından açıklama yaptı. Tunç yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran​ evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır​ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." ifadelerini kullandı.Son dakika | Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu! 'Çuval' ve 'pembe terlik' detayı - 4. Resim

ÇUVAL İÇİNDE TAŞLA GİZLENMİŞ HALDE BULUNDU

Diyarbakır​ Valisi Murat Zorluoğlu'ndan Narin Güran​ açıklaması geldi. 

Diyarbakır​ Valisi Murat Zorluoğlu şu açıklamaları şöyle;

Bilindiği üzere ilimiz Bağlar ilçesi Tavşantepe mahallesinde ailesiyle birlikte ikamet eden 8 yaşındaki Narin Güran​ kızımız 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranmaktaydı.

Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda başta Jandarma, AFAD ve Emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetleri bugüne kadar titizlikle devam etmiştir.

Diğer taraftan da konunun adli boyutu ile ilgili çalışma Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda yürütülmüştür. 8 Eylül 2024 pazar günü Diyarbakır​ İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran​ en son görüldüğünde üzerinde bulunan şahsi kıyafetleri ile birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08:45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran​'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği burada çuvallar birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır.

Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman Jandarma JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine, cesedine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz başımız sağ olsunSon dakika | Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu! Çuval ve pembe terlik detayı dikkat çekti - 5. Resim


CİNAYETİN ARDINDAN AMCA AÇIKLAMA YAPTI: YIKILDIK

Narin'in ölümüne ilişkin SABAH'a konuşan Narin'in babasının amcası Hüseyin Güran, "Narinimizin cesedi bulundu. Dereye yatağına atmışlar. Çok üzüntülüyüz, aile olarak yıkıldık. Narin'in yasını tutuyoruz" dedi.

"ATILMIŞ DEĞİL, SAKLANMIŞ"

Diyarbakır​ Barosu Nahit Eren, Narin'in ölümüyle ilgili, "Cansız beden saklanmış aslında. Bedeninin uzun süre suda kaldığını gösteriyor bulgular. Maalesef bedeni sudan kalmadan kaynaklı deforme olmuş, bunu da üzülerek söyleyelim. Atılmış halde değil, saklanmış" ifadelerini kullandı.


 NARİN'İN CANSIZ BEDENİ ADLİ TIP KURUMU'NA GETİRİLDİ

Öte yandan Narin Güran​'ın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
 

Son dakika | Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu! Çuval ve pembe terlik detayı dikkat çekti - 6. Resim


TÜM OKLAR AMCA SALİM GÜRAN​'I GÖSTERİYOR 

18 gündür köyde devam eden arama çalışmalarında tüm gözler amca Salim Güran​ üzerinde toplandı. Narin Güran​'ın kaybından sonra yapılan arama çalışmalarında amca Salim Güran​'ın arabasından alınan bulgular incelendi ve Narin'in DNA'sına rastlandı. 

Derinleşen soruşturmada, amcanın olaydan kısa süre sonra mesaj ve arama kayıtlarını özel bir uygulama ile sildiği ortaya çıktı. 

Kayıp Narin Güran olayında yeni detaylar! Amca Salim Güran gözaltında: "Nereye götürüldüğü hakkında bazı iddialar var" - 1. Resim


NARİN'İN DNA'SI ŞOFÖR KOLTUĞUNDA ÇIKTI

Komandoların ilk kez araziye indiği olayda amca Salim Güran​'ın mısır tarlası didik didik arandı. Tüm bu gelişmelerin ardından amca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Araç sahibi amcanın tutukluluk hali devam ederken dün Halk TV muhabiri Ferit Demir, DNA örneklerinin şoför koltuğundan çıktığını aktardı.

Kayıp Narin Güran olayında yeni detaylar! Amca Salim Güran gözaltında: "Nereye götürüldüğü hakkında bazı iddialar var" - 3. Resim


ARAÇ İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ 

Öte yandan Salim Güran​'ın aracı ilk kez görüntülendi. Narin'in DNA'sına rastlanan araç köyde park halinde...

Narin Güran kaybında şoför koltuğu detayı! DNA bulunan amcaya ait araç ilk kez görüntülendi - 5. Resim

Narin Güran kaybında şoför koltuğu detayı! DNA bulunan amcaya ait araç ilk kez görüntülendi - 4. Resim


"BATTANİYEYE SARILI VE BAYGINDI"

Öte yandan Amca Salim Güran​'ın sosyal medya hesabına yorum yapan bir benzin istasyonu çalışanının yazdıkları gündeme damga vurmuştu. Adının Murat Çınar Çatalca olduğu öğrenilen şahıs, yaptığı yorumda Narin'in kaybolduğu gün amcasının aracında battaniyeye sarılı ve baygın halde olduğunu iddia etmişti. Murat Çınar Çatalca ayrıca, Narin'in kaybolduğu gün benzin istasyonunda duran amcanın marketten yalnızca ıslak mendil aldığını da vurgulamıştı. 

 

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...