Tgrt Haber

Son dakika! PKK'nın finans ağına darbe: Kritik isimler yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 09:44 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 10:08
Son dakika! PKK'nın finans ağına darbe: Kritik isimler yakalandı

Son dakika haber: Terör örgütü PKK'ya finansman sağladıkları tespit edilen G.K ve D.İ düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor... Terörle Mücadele birimleri ve MASAK Raporları incelemelerinde PKK/KCK​ Terör Örgütü ile irtibatlı yurt dışı merkezli derneklerden kendi isimlerine gelen paraları dağıtarak, terör örgütüne finansman sağladıkları tespit edilen şüpheli G.K ve D.İ adlı şahıslar gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet" suçuna ilişkin soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan şüpheli A.K ve H.Ö hakkında "Aranma" kaydı çıkarıldı.

SÖZDE DIŞ KOORDİNASYON SORUMLUSU GÖZALTINDA

Gözaltına alınan şüpheli G.K'nın; PKK/KCK terör örgütü KCK Yürütme Konseyi Üyesi, PKK Merkez Komite Üyesi ve PKK Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte terör örgütü kurucularından Ali Haydar Kaytan'ın ve yine örgütte sorumlu faaliyet göstermiş olan Hayati Deniz Kaytan'ın kardeşi olduğu tespit edildi.

G.K'nın terör örgütünün sözde Dış Koordinasyon sorumlusu olarak ülkemiz cezaevlerinde tutuklu/hükümlü olarak bulunan örgüt mensupları ve aileleriyle irtibatlı olduğu, örgütten aldığı talimatları örgüt mensuplarına ileten şahıslardan olduğu belirlendi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...