Tgrt Haber

PKK'nın finans kaynağına ağır darbe: 6 milyon kök kenevir ele geçirildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ekim 2022 18:45 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 19:22
PKK'nın finans kaynağına ağır darbe: 6 milyon kök kenevir ele geçirildi

TSK ve İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilen operasyonlarda, eli kanlı terör örgütü PKK'ya ağır darbeler indirilmeye devam ediliyor. Etkisiz hale getirilen teröristlerin dışında PKK'nın finans kaynağına da darbe indiriliyor. Bingöl’de 404 kilogram kubar esrar ve 6 milyon kök kenevir ele geçirildi.

Kahraman Mehmetçik'in yurtiçinde ve yurtdışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. İnlerinde saklanan teröristler etkisiz hale getirilirken eli kanlı terör örgütü PKK​'nın finans kaynağına da ağır darbe indiriliyor.

400 KİLO KUBAR, 6 MİLYON KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl’de jandarma tarafından terörün finansmanının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 404 kilogram kubar esrar ve 6 milyon kök kenevir ele geçirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından, terörün finansmanının önlenmesine yönelik yapılan operasyonel faaliyetler kapsamında, Genç ilçesi kırsalında icra edilen narkoterör operasyonunda 404 kilogram kubar esrar, 6 milyon 391 bin 436 kök kenevir bitkisi,7 bin 100 metre sulama hortumu ele geçirilmiştir” denildi.

PKK'nın finans kaynağına ağır darbe: 6 milyon kök kenevir ele geçirildi

2015'TEN BU YANA 3 BİN 148 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Edirne Valiliği tarafından düzenlenen 'Şehit ve Gazi Aileleri Buluşması'na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki teröristle mücadele operasyonlarına dikkati çeken Bakan Akar, " 24 Temmuz 2015’ten itibaren bugüne kadar 36 bin 417, bu yılın başından itibaren ise Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 3 bin 148 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...