Tgrt Haber

Prof. Dr. Naci Görür'ün uyardığı gün İzmir sallandı! Bir ile daha dikkat çekti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 23:16 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 02:32
Prof. Dr. Naci Görür'ün uyardığı gün İzmir sallandı! Bir ile daha dikkat çekti 

AFAD'dan edinilen bilgiye göre, İzmir'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 14,5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'ün aynı gün uyarıda bulunması dikkatlerden kaçmazken Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Malatya'da yeni bir fayın oluşabileceği konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6'lık deprem​ felaketlerinin ardından İstanbul​ başta olmak üzere Türkiye​'nin birçok şehrinde deprem korkusu yaşanıyor. Uzman isimler, artçı depremleri yorumlarken bölgelere uyarılarda bulunuyor. 

DEPREM GÜNÜ, DEPREMİ BİLDİ 

Kahramanmaraş depremini 3 yıl önceden bilen Prof. Dr. Naci Görür bu kez de İzmir'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremini gününde bildi. Sabah saatlerinde katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Görür, İzmir ve Antalya-Muğla arasındaki sahil şeridinden endişe ettiklerini dile getirdi. 

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'in gerçek anlamda bir deprem kenti olduğunu belirterek, "Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır" dedi. Görür aynı zamanda, "İzmir Körfez'de de büyük bir fay var. İzmir fayı ciddi bir fay ve 7 ve üzerinde bir deprem üretebilir. Nitekim, Körfez alanı 70 kilometre olmasına rağmen 117 kişi hayatını kaybetti. O bölge zayıf zemin. İzmir bölgesinde yaklaşık 12-13 tane aktif fay var" ifadelerini kullandı. 

Görür'ün bu açıklamasının üzerinden henüz 10 saat geçmeden İzmir Körfezi'nde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 14,5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'in Foça ilçesi ve diğer çevre illerden de hissedildi. 

BU KEZ DE MALATYA'YI UYARDI: HARİTADA ÇİZİLMEMİŞ YENİ BİR FAY OLABİLİR 

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen 5.5'lik depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, Malatya depreminin, 7.6'lık depremin yüklemesi sonucu meydana geldiğinin kesin olduğunun altını çizerken, "Yeşilyurt, Malatya’da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin" dedi.  

https://twitter.com/nacigorur/status/1630264549516386304

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...