Tgrt Haber

Reuters’a konuşan Türk yetkiliden operasyon sinyali: Irak'tan sonra sırada Suriye var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Reuters
15 Kasım 2022 20:13 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 23:50
Reuters’a konuşan Türk yetkiliden operasyon sinyali: Irak'tan sonra sırada Suriye var

İstanbul Taksim'de eli kanlı terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıdan sonra gözler Suriye'ye düzenlenmesi planlanan operasyona çevrildi. Konuya ilişkin Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili Suriye’ye operasyon sinyali verdi.

İstanbul​ İstiklal Caddesi’nde eli kanlı terör örgüPKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı​ Türkiye’yi gözyaşına boğdu. 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı hain saldırıda, banka bombalı paketi bıraktıktan sonra kaçmaya çalışan Suriye uyruklu Ahlam Albashır, polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu gece saatlerinde saklandığı evde kıskıvrak yakalanmıştı.

SURİYE'DEKİ HEDEFLERİN PEŞİNE DÜŞÜLECEK

Hain saldırı sonrası gözler, Suriye'yede PKK'ya yönelik gerçekleştirilmesi an meselesi olan operasyona çevrildi. Konuya ilişkin üzt düzey bir Türk yetkili, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu. İsmi açıklamayan üst düzey yetkili, Irak'ta PKK'ya düzenlenen operasyonların tamamlanmasının ardından Türkiye'nin Suriye'deki hedeflerin peşine düşeceğini açıkladı.

IRAK'TAN SONRA SIRA SURİYE'DE

Reuters'a konuşan Türk yetkili, Irak'a düzenlenen sınır ötesi operasyon sonrasında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere yöneleceğini belirtti. Türkiye'deki PKK ve IŞİD terörünün kabul edilemez olduğunu kaydeden yetkili, Ankara'nın bir şekilde güney sınırındaki tehditleri temizleyeceğini ifade etti.

ERDOĞAN OPERASYONUN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Türkiye'nin Suriye'ye olası operasyonu bir süredir gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç ay önce Suriye’ye askeri operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini vermişti. Erdoğan haziranda yaptığı açıklamada, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma çabamızın yeni safhasına geçiyoruz” demişti.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...