Tgrt Haber

Rusya depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta sahra hastanesi kurdu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Şubat 2023 11:42 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 11:55

Son dakika haberi: Rusya depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta sahra hastanesi kurdu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Müşaviri Daniil Martınov “En iyi teknolojiyi bu alana getirdik. Her şeyi burada kurduk” dedi. 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce binanın yıkıldığı depremde enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor. Zamanla yarışan arama kurtarma ekipleri bir canın daha çöken binadan sağ kurtarılması için seferber olmuş durumda. Enkaz altından çıkartılan vatandaşlar ise yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastanelere sevk edildi.

RUSYA’DAN EKİP GELDİ

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ise Rusya’dan gelen ekip sahra hastanesi kurdu. Depremden hemen sonra bakanlıkta toplantı düzenlediklerini belirten Martınov, daha sonra Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in talimatıyla hazırlıkları tamamlayıp 24 saat içerisinde büyük bir kurtarma grubu oluşturduklarını ve Türkiye​'ye ulaştıklarını ifade etti.

SON TEKNOLOJİYLE HASTANE

Kurtarma ekibinin son teknolojik aletlerle donatıldığını ve eğitimli köpekler getirdiklerini anlatan Martınov, "Biz depremzedelere daha iyi müdahale etmek için sağlık malzemesi de getirdik. Burada kurduğumuz sistemle insanlara daha iyi müdahale edebilelim diye en iyi teknolojiyi bu alana getirdik. İnsanlara yardımcı olmak için ilaçlar, ekipmanlar ve gerekli olacak her şeyi getirdik buraya kurduk." diye konuştu. Deprem bölgesindeki manzaranın kendisini çok üzdüğünü dile getiren Martınov, enkaz altında kalan kişilerin ailelerini görünce kalbinin parçalandığını söyledi.

50 RUS TIP UZMANI BÖLGEDE

Martınov, kurtardıkları ve tedavi ettikleri insanlarla birlikte umutlandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Temennim o ki enkazdaki herkes sevdiğine canlı kavuşsun. Biz buraya dost bir ülke olarak geldik. Dost eli uzatmak için geldik. Elimizden geldiğince her türlü yardımı yapmak için buradayız. Bu dostluğu pekiştirmek için yardımlarımızı devam ettireceğiz. 100 kişi geldik hem ekipman hem de doktorlar var hem de köpek eğiticileri var. Sadece 50 tıp uzmanımız var, ameliyat yapabilecek kapasitede. Ayrıca Beyaz Rusya ve Kırgızistan bizimle koordine içinde çalışıyor. Türk kurtarma ekibiyle yakın çalışıyoruz, sık sık görüşüyoruz. Gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Sadece bir dil var o da kurtarma dili. Şimdiye kadar 200 kişiye müdahale ettik, bunların çoğu çocuklardan oluşuyor. Ayrıca psikolojik yardım da yapıyoruz."

KAHRAMANMARAŞ​ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...