Tgrt Haber

TUSAŞ şehitlerine veda! Cenazede kahreden anlar

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ekim 2024 14:42 - Güncelleme : 24 Ekim 2024 16:36

Ankara TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının şehitleri son yolcuklarına uğurlanıyor. Terör saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan, teknisyen Hasan Hüseyin Canbaz, başmühendis Zahide Güçlü ve Kalite Kontrolcü Cengiz Coşkun için cenaze töreni düzenlendi. Törende şehitlerin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine dün düzenlenen hain terör saldırısında 5 kişi şehit oldu. 2’si ağır olmak üzere 22 kişinin de yaralandığı saldırıda taksi şoförü Murat Arslan, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan, teknisyen Hasan Hüseyin Canbaz, başmühendis Zahide Güçlü ve Kalite Kontrolcü Cengiz Coşkun son yolculuklarına uğurlandı. 


ŞEHİT TAKSİCİYE SON GÖREV 

Teröristlerce aracı gasp edilerek şehit edilen ticari taksinin şoförü Murat Arslan’ın(45) naaşı Kahramankazan Devlet Hastanesi’nden askeri törenle Ulu Cami’ye getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Arslan'ın cenazesi Kahramankazan şehitliğine defnedildi.

TUSAŞ şehitlerine veda! Cenazede kahreden anlar - 1. Resim


CENAZE NAMAZINI ALİ ERBAŞ KILDIRDI 

Şehidin Ulu Cami’deki cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Şehidin naaşı, namazın ardından Kahramankazan şehitliğine defnedildi. Şehidin 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

TUSAŞ şehitlerine veda! Cenazede kahreden anlar - 2. Resim


ŞEHİT ATAKAN ŞAHİN ERDOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Terör saldırısında şehit düşen güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan için Cimşit Camii'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından Cimşit Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek katıldı. Şehit Erdoğan'ın iki kız çocuğu olduğu öğrenildi.TUSAŞ şehitlerine veda! Cenazede kahreden anlar - 3. Resim


KIZININ DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

40 yaşındaki şehit Atakan Erdoğan'ın iki kızı olduğu belirtildi. Kızlarından birinin bugün doğum günü olması, doğum gününde şehit babasını defnedecek olması boğazları düğümledi.

TUSAŞ şehitlerine veda! Cenazede kahreden anlar - 3. Resim


TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLUYOR 

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısında şehit olan Hasan Hüseyin Cambaz, Cengiz Coşkun, Zahide Güçlü düzenlenen törenin ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek. 


Sıkça Sorulan Sorular

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), Türkiye’nin savunma sanayisinde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde 28 Haziran 1973'te kurulmuştur.Türk Hava Kuvvetleri’nin savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için F-16 uçaklarının tercih edilmesiyle, bu uçakların üretimi, sistem entegrasyonu ve uçuş testlerini gerçekleştirip teslim etmek üzere 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) kurulmuştur. Türk-ABD ortak girişimi olan bu şirket, 25 yıllık bir süre için faaliyet göstermeye başlamıştır. Ancak, bu süre dolmadan, 2005 yılında TAI’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınmış ve şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu süreçte TAI ve TUSAŞ birleşmiş, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. adı altında faaliyetlerine devam etmiş ve havacılık ile uzay sanayii alanında Türkiye’nin teknoloji merkezi haline gelerek, geliştirme, modernizasyon, üretim, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde önemli bir konuma gelmiştir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...