Tgrt Haber

'Sığınmacı düşmanlığı' ellerinde patladı! Yalanları ortaya çıktı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2023 21:10 - Güncelleme : 09 Eylül 2023 21:24
'Sığınmacı düşmanlığı' ellerinde patladı! Yalanları ortaya çıktı 

İstanbul Büyükçekmece'de bir Türk çocuğunun, kendinden yaşça büyük bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandığı öne sürülen video yalan çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan "İstanbul Büyükçekmece’de 11 yaşındaki çocuk, bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. 

Dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, "Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı" diyerek sığınmacı​ karşıtlığı yaptığı paylaşım Dezenformasyonla Mücadele Merkezi​ tarafından yalanlanırken bir yalan daha sosyal medyaya sürüldü. 

Mülteci düşmanlığının arttığı günlerde dezonformasyona yol açan paylaşımlara bir yenisi daha eklenirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanları tek tek ortaya çıkarıyor. 

'SURİYELİ ÇOCUK' İDDİASI YALAN ÇIKTI!

Bazı sosyal medya hesapları tarafından gün içinde "İstanbul Büyükçekmece'de 11 yaşındaki çocuk, bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı" başlığı ile paylaşılan kavga videosunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi Ulus Mahallesinde meydana gelen olayda, E.C.Y. (13) isimli Türk vatandaşı bir çocuğun, M.K. (12) isimli yabancı uyruklu bir çocuğu bıçakla yaraladığı belirlenmiştir" denildi. 

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1700564584187257007

"BIÇAKLI SALDIRGAN YAKALANDI"

Bıçakla yaralanan çocuğun durumunun iyi olduğu bildirilen paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"E.C.Y. olay yeri ve çevresinde yapılan kontrollerde yakalanmış, yaralı yabancı uyruklu şahsın adresi tespit edilerek yapılan kontrolde hafif yaralı olduğu belirlenmiştir. Yaralanan M.K. hastanedeki tedavisinin ardından gerekli işlemler için emniyet birimine intikal ettirilmiştir. Buradaki ifadesinde, sokakta yürüdüğü esnada daha önceden tanımadığı bir şahsın yanına gelerek elini omzuna attığını ve cebinden çıkardığı bıçakla kendisini yaraladığını beyan etmiştir.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "İstanbul Büyükçekmece'de 11 yaşındaki çocuk, bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı." iddiası doğru değildir." 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...