Tgrt Haber

Sivas'ta nesli tükenme tehlikesi altında olan 3 su samuru görüntülendi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 09:38 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 10:37

Sivas'ta nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasında yer alan su su samuru ailesi görüntülendi. Sivas'ın Hafik ilçesinde köylüler tarafından kaydedilen görüntüde, anne ve iki yavrudan oluşan su samuru ailesinin oyun oynadığı gözlemlendi. 

Sivas’ta, nesli tükenmekte olan türler arasında yer alan su samuru görüntülendi. Hafik ilçesi Çimenyenice köyünde bir vatandaş, Kızılırmak​ kıyısında 3 su samurunu görünce telefonunu çıkarıp kayda aldı. Anne ve iki yavrudan oluşan su samuru ailesi suda oynarken görüntülendiklerini fark edince Kızılırmak’a girerek izlerini kaybettirdi.

Yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Arslan, bu tür bir görüntülemenin büyük bir şans olduğunu belirterek, su samurlarının genellikle geceleri hareket ettiğini ve insanlara nadiren gözüktüğünü ifade etti. Su samurlarının yaşamlarının büyük bir kısmını su ve suya yakın bölgelerde geçirdiğini vurgulayan Arslan, bu hayvanların genellikle balıkçılar tarafından görülebildiğini ve zararsız, kendi halinde canlılar olduğunu söyledi.

 Sivas'ta nesli tükenme tehlikesi altında olan 3 su samuru görüntülendi  - 1. Resim

"BUNLARI GÖRMEYİ BAŞARALANLAR ŞANSLI KİŞİLERDİR"

Arslan konu hakkında, "Su samurları nesli tükenmekte olan türler arasında tehlikeye yakın türler kategorisinde bulunuyor. Çoğunlukla gece hareket eden bir canlıdır. Hayatının çoğunu su ve suya yakın bölgelerde geçirir. Bu nedenle insanlara pek fazla gözükmezler. Genellikle balıkçılar görürler. Bu nedenle görüntülenmeleri ilgi geçiyor. Zararsız kendi halinde canlılardır. Bunları görmeyi başaranlar kendilerini oldukça şanslı olarak görebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...