Tgrt Haber

Son dakika | ABD'den savaş sesleri arasında Ankara'ya çağrı: Türkiye, İran'ı ikna etmeli

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
13 Ağustos 2024 08:00 - Güncelleme : 13 Ağustos 2024 09:20
Son dakika | ABD'den savaş sesleri arasında Ankara'ya çağrı: Türkiye, İran'ı ikna etmeli

Son dakika haberi... ABD Büyükelçisi Jeff Flake, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin azalması için Türkiye'nin İran'ı ikna etmesini istedi.

ABD​'den Türkiye​ Büyükelçisi Jeff Flake​ aracılığıyla Türkiye'ye Orta Doğu​'da artan gerilimin azaltılması için arabuluculuk çağrısı geyldi. .

Kısa süre sonra Türkiye'deki  büyükelçilik görevi sona erecek olan Flake, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında medya mensuplarına seslendi, "İran ile ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden, İran​'ı gerilimi azaltması konusunda ikna etmelerini istiyoruz" diyen Flake bu ülkelerin arasında Türkiye'nin de bulunduğunu söyledi.

'BİZDEN DAHA EMİN GÖRÜNÜYORLAR'

Flake, Türk makamlarına ithafen, "Gerilimin tırmanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Gerilimin tırmanmayacağı konusunda bizden daha emin görünüyorlar" dedi.

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde son yıllarda çıkan ana sorunlara rağmen iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi durumda olduğunu ifade eden Flake "ABD-Türkiye ilişkilerinin, uzun zamandır olduğundan daha iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum" dedi.

ESİR TAKASINA DİKKAT ÇEKTİ

Ağustos ayı başında Ankara'da gerçekleşen ve Soğuk Savaş'tan bu yana ABD ile Rusya arasındaki en büyük çaplı esir takasında Türkiye'nin oynadığı "faydalı role" dikkat çekti.

Flake, "Müzakere tarafında yer almadılar ancak lojistik tarafta önemli bir rol oynadılar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...