Tgrt Haber

Son dakika | Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı: Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Eylül 2024 23:17 - Güncelleme : 20 Eylül 2024 00:48

Son dakika haberi: Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı. Raporla birlikte Narin'in ölüm sebebi belli oldu. Küçük kızın öldüğü tarih ve cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığına ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Türkiye'nin haftalardır konuştuğu Narin Güran​ cinayetinde kritik bir gelişme yaşandı. Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta Diyarbakır​'da kaybolan ve 8 Eylül'de Bağlar​ ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi​'ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran'a ait otopsi raporunu tamamladı. Diyarbakır Başsavcılığına gönderilen raporda cinayete ilişkin korkunç detaylar yer aldı.

CİNSEL SALDIRI​ VAR MI?

Adli Tıp Kurumu raporunda, "mevcut verilerle Narin Güran'ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı" yer aldı.

Ayrıca Narin'in ölüm tarihinin, kaybolduğu tarih olan 21 Ağustos olduğu belirlendi.

Son dakika | Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı: Narin Güran'ın ölüm sebebi ortaya çıktı - 1. Resim


ÖLÜM SEBEBİ AÇIKLANDI

Narin Güran'ın sol diz altından bacağının kopmasına neden olan travmanın, ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulmuş nitelikte olduğu bildirilen raporda, "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliği ile mütalaa edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Narin Güran'ın abisi Enes Güran'ın kolundaki diş izleriyle ilgili inceleme yapan Adli Tıp 2. İhtisas Kurulunun mütalaasının da yarın çıkması bekleniyor.

Son dakika | Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı: Narin Güran'ın ölüm sebebi ortaya çıktı - 2. Resim


BAKAN YERLİKAYA'DAN NARİN CİNAYETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir otelde düzenlenen programda, gazi ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi. Programın ardından gazetecilerin, 8 yaşında öldürülen Narin Güran soruşturmasına ilişkin sorusu üzerine konuşan Yerlikaya, "Konu adliyede, bu kadar basit. Yargı süreçlerin tamamı şu anda orada. Bizde sizler gibi bekliyoruz. Hep beraber sonucun ne olduğunu göreceğiz. Tekrar ediyorum, hep birlikte adliyede neler olacağını göreceğiz. Adalet tecelli edecek, bundan hiç şüpheniz olmasın" cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cansu19 Eylül 2024 23:24

Bu haberi okuyunca çok üzüldüm Allah bu küçük çocuğun ruhuna şefkat etsin, böyle acı olaylar olmaması için hepimiz bilinçli olmalıyız.

Sonraki Haber Yükleniyor...