Tgrt Haber

Son dakika! Danimarka'nın Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2023 18:17 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 19:20
Son dakika! Danimarka'nın Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Son dakika: Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan saldırılar üzerine Danimarka'nın Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Kur-an'ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen alçak saldırılara karşı Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Dışişleri kaynakları tarafından yapılan açıklamada Danimarka​'nın Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarının bir kez daha bakanlığa çağrıldığı açıklandı.

Kur-an'ı Kerime yönelik eylemlerin en güçlü şekilde kınandığı ve protesto edildiği açıklamada bir kez daha vurgulandı.

SALDIRILARIN DURDURULMASI İÇİN SOMUT TEDBİRLER ÇAĞRISI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı 18 Ağustos Cuma günü ve 21 Ağustos Pazartesi günü (dün) Bakanlığımıza çağrılmıştı.

Bu aşağılık saldırının bugün de (22 Ağustos) tekrar etmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir kez daha Bakanlığımıza çağrılmıştır.

Maslahatgüzara, bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz bir kez daha vurgulanmış, Danimarka makamlarını bu saldırıların durdurulması amacıyla somut tedbirler almaya çağırdığımız hatırlatılmıştır."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...