Tgrt Haber

Son dakika! FETÖ'ye Transfer Operasyonu: 52 gözaltı... Darbecilere para yollamışlar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2023 08:36 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 10:27

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde yer almış tutuklu ve hükümlü FETÖ üyelerine yurt içi ve yurt dışından topladıkları paralarla yardım eden 52 FETÖ mensubu şüphelinin "Transfer Operasyonu" ile yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yer almış tutuklu​ ve hükümlü FETÖ üyelerine yurt içi ve yurt dışından topladıkları paralarla yardım eden 52 FETÖ mensubu şüphelinin "Transfer Operasyonu" ile yakalandığını duyurdu.

TEKNİK İNCELEME VE OPERASYON KARARI

Açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Bakan Yerlikaya'nın duyurduğu operasyon Antalya İl Jandarma Komutanlığı TEM Daire ile İstihbarat Başkanlıklarınca ortak yürütüldü.

Verilen bilgilere göre, FETÖ finans kaynaklarının deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, FETÖ'den tutuklu, hükümlü şahıslar ile ailelerinin hesapları incelendi. Yurt içi ve yurt dışından transfer edilen paralarla bu kişilere maddi destek sağlayan 52 FETÖ mensubu şüpheli belirlendi. Bu bilgi doğrultusunda, Antalya merkezli toplam 11 ayrı ilde (Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Isparta, Denizli, İzmir, Bursa, Kocaeli, Ankara) operasyon başlatıldı. Operasyonlar neticesinde şüphelilerin tamamı yakalandı ve haklarında adli işlemler başlatıldı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEBRİK MESAJI

Diğer yandan Bakan Yerlikaya mesajında ayrıca, "Operasyonu düzenleyen Jandarmamızı tebrik ediyorum. Halkımızın üzerine ateş açan, tanklarla ezmeye çalışan hainlere göz açtırmayacağız" ifadelerine de yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...