Tgrt Haber

Son dakika! Gençlik ve Spor Bakanlığı da Altın Portakal'dan çekildi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2023 15:51 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 16:21
Son dakika! Gençlik ve Spor Bakanlığı da Altın Portakal'dan çekildi

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Kanun Hükmü" adlı belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini açıkladı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne tepkiler büyüyor. Kanun Hükmü belgeselinden dolayı bakanlıklar tek tek Altın Portakal'dan çekiliyor. Dün festivalden çekildiğini duyuran Kültür ve Turizm Bakanlığının ardından bugün bir bakanlık daha Altın Portakal'dan çekildiğini duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı​, "Kanun Hükmü" adlı belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60'ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Antalya Spor Salonumuz tahsis edilmiştir.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde 'Kanun Hükmünde' adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız.

Belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedneiyle, tahsisi yapılan salonun tahsisi iptal edilmiştri. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadeleinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır."

https://twitter.com/gencliksporbak/status/1707735327203270874

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...