Tgrt Haber

Son dakika | İzmir'de deprem oldu! Kandilli Rasathanesi ve AFAD verileri açıkladı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
26 Ağustos 2024 20:16 - Güncelleme : 26 Ağustos 2024 21:37
Son dakika | İzmir'de deprem oldu! Kandilli Rasathanesi ve AFAD verileri açıkladı

Son dakika haberi: İzmir Torbalı'da saat 20.00'de deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD depreme ilişkin açıklama yaptı. Hissedilen sarsıntı tedirginlik oluşturdu.

İzmir​ merkez üssü Yeşilköy-Torbalı olan 3.0 büyüklüğünde deprem​ meydana geldi. Kandilli Rasathanesi​'nin verilerine göre sarsıntı 6.8 kilometre derinliğinde yeryüzüne yakın olarak gerçekleşti. AFAD depremin merkez üssünü Menderes​ olarak açıkladı. Depremle ilgili olumsuz bir bildirim yapılmadı.

Son dakika | İzmir'de deprem oldu! Kandilli Rasathanesi verileri açıkladı - 1. Resim

KÜÇÜK SARSINTILAR PEŞİNDEN GELDİ

AFAD'a göre merkez üssü Menderes olan depremin derinliği 7 kilometre olarak kayıtlara geçti. Depremin hemen ardından 3'ün altında küçük sarsıntılar da bildirildi.

İZMİR'İN DEPREM POTANSİYELİ VAR

Deprem uzmanları, İzmir'i etkileyebilecek 21 fay hattının varlığına karşı uyarıyor. 17'sinin diri fay olduğuna dikkat çekilerek önlem alınmasını sık sık vurguluyor. Özellikle deprem riskinin yüksek olduğu ilçeler arasında; Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere, Menemen, Konak, Alsancak ve Altındağ olduğu hatırlatılıyor.

AFAD SON DEPREMLER...

KANDİLLİ SON DEPREMLER...

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...