Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2023 09:32 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 09:59
Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist öldürüldü

Son dakika haberi: MİT, Türkiye'de sansasyonel eylem yapmak için hazırlanan PKK'lı terörist Mazlum Öztürk'ü, Irak'ın Süleymaniye kırsalında düzenlediği operasyonla öldürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşilatı'nın (MİT) yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. İnlerine saklanan ve saldırı hazırlığında olan teröristleri tespit eden güvenlik güçleri, nokta opersayonlarla hedeflerini etkisiz hale getiriyor.

En son MİT​, Irak​'ta düzenlediği operasyonda, Türkiye​'de sansasyonel eylem yapmak için hazırlanan PKK​'lı terörist Mazlum Öztürk'ü öldürdü.

BİRÇOK FALİYETE KATILDIĞI TESPİT EDİLDİ

MİT tarafından takip edilen PKK/KCK'lı Mazlum Öztürk'ün, Ağustos 2022'de Türkiye'den Avrupa'ya geçiş yaptığı, burada Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi'nin (KCDK-E) çağrısı kapsamında birçok faaliyete katıldığı belirlendi.

PKK'lı terörist Mazlum Öztürk'ün bir eylemden görüntüsü

FRANSA'DA SUİKAST EĞİTİMİ ALDI

Terörist Öztürk'ün ayrıca Ocak 2023'te Fransa'dan örgütün kırsal kadrosuna katılarak silahlı faaliyet yürütmeye başladığı ve güvenlik güçlerine karşı eylem yapmak üzere suikast eğitimi aldığı öğrenildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...