Tgrt Haber

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
30 Ağustos 2024 20:17 - Güncelleme : 31 Ağustos 2024 00:34
Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı

Son dakika haberi: Küçükçekmece'de 1 kişinin öldüğü 53 kişinin yaralandığı feci metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı. Şüphelilerin emeniyette verdiği ifadeler ise dikkat çekti.

Son dakika haberine göre, İstanbul​'un Küçükçekmece​ ilçesinde dün meydana gelen metrobüs kazası​ sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı. Sefaköy'de yaşanan metrobüs kazasında, bir kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi ise yaralanmıştı. Metrobüs sürücüsü M.Ç., ifadesinde fren yapmaya çalıştığını, ancak frenlerin çalışmadığını iddia etmişti. 

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı - 1. Resim

Küçükçekmece Adliyesi'ne getirilen 8 şüphelinin savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcısı, metrobüs sürücüsü D.M.Ç. ve denetim amiri Ş.Y.'nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheliyi, haklarında 'taksirle yaralamaya ve ölüme neden olma' suçundan tutuklamasını talep ederek sulh ceza hakimliğine gönderdi.

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı - 2. Resim

Geri kalan 3 şüpheli serbest ifadeleri alındıktan sonra bırakıldı.

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı - 3. Resim

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI: LEVHA OLAY GÜNÜ ÇOK KÜÇÜKTÜ

Metrobüs yolundaki ticari aracın şoförü ve denetim amiri olan Şafak Yıldız ve Metrobüs şoförü Düzgün Murat Çetin'in emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı.

Metrobüs yolundaki hafif ticari aracın şoförü ve denetim amiri olan Şafak Yıldız savcılık ifadesinde şunları söyledi:

"Olay günü idaremdeki aracın 20 metre önünde, üzerinde iki tane ışıklı uyarı lambası ve dur yazısı yazan dikdörtgen seklinde levha bulunuyordu, bu levhayı da yüklenici firma görevlileri koymaktadır, bunun yerini ben tayin etmiyorum, daha önceki günlerde bu levhanın boyutu ok daha büyüktü, ancak olay günü levha daha küçüktü, benim kazanın meydana gelmesinde bir kusurum yoktur, kazadan ben de son anda kurtuldum, ben Zafer Ömür ile araçta bulunduğum sırada Yenibosna istikametinden gelen metrobüsün fren yaptığını ve tekerlerinden duman çıktığını gördüm. Ancak aracın durmayıp bize çarpacağını düşündüğüm için Zafer ile birlikte araçtan hızla uzaklaştım, metrobüs bizim bulunduğumuz araca çarpmadı, bize çarpmamak için manevra yaptığı sırada karşı istikametten gelen metrobüse yandan sürtmesi sonucu kaza meydana geldi. Kazadan dolayı çok üzgünüm."

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı - 4. Resim

METROBÜS ŞOFÖRÜ KONUŞTU: UYARI İŞARETİ YOKTU

Metrobüs şoförü Düzgün Murat Çetin ise ifadesinde, "Olay günü Küçükçekmece Adliyesi'nin karşısındaki kaza mahallinde bypass yolun açıldığını önceden bilmiyordum, bununla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı, ayrıca olay yeri öncesindeki rampayı çıktığımda herhangi bir uyarı işareti de yoktu, ben normal hızımda ilerliyordum. Olay günü ben telegramdaki bilgilendirme yapılan kaptanlar köşkü isimli grupta ve kullandığım metrobüsün ekranında Küçükçekmece Adliyesi'nde bypass yol açıldığına dair bir uyarı görmedim. Görsem zaten dikkat ederdim. Normalde araç ve güzergahlar ile yolun durumu konusunda hem telegram grubunda metrobüs filo yönetimi tarafından bilgilendirme yapılır hem de kullandığımız araçların ekranına uyarı mesajları gelir." dedi.

HAKİMLİĞİN KARAR DOSYASI...

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sulh ceza hakimliği tarafından verilen kararla beş kişi tutuklandı. Hakimliğin kararında, dosyada yer alan görüntü izleme tutanakları, şüphelilerin ifadeleri, bilirkişi raporunda belirtilen kusur oranı ve ulaşım-trafik düzenleme komisyonu kararı dikkate alındığında, şüphelilerin suç işlediğine dair somut delillere dayalı kuvvetli bir şüphe bulunduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU? 

Dün öğle saatlerinde Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında, iki aracın çarpışması sonucu 22 yaşındaki Ferhat Uçar yaşamını yitirdi, 2'si ağır olmak üzere 51 kişi yaralandı.

Kaza sonrasında gözaltına alınan dört kişiden ikisi, ifadeleri alındıktan sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer iki kişi ise adliyeye sevk edildi.

Soruşturmanın devamında, metrobüs güzergahındaki yol bakım çalışmasında görevli olan komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi ve yol bakım onarım müdürlüğü bünyesinde çalışan müdür ile müdür yardımcısı hakkında da gözaltı kararı verildi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...