Tgrt Haber

Son dakika | Pendik Aydos Ormanı’nda yangın: Alevler kontrol altına alındı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
21 Temmuz 2024 14:45 - Güncelleme : 21 Temmuz 2024 17:10

Son dakika haberi: Pendik Aydos Ormanı'nda öğle saatlerinde yangın çıktı. Ormanlık alandan yükselen alevli dumanlar çevre ilçelerden de görüldü. Yangına karadan ve havadan çok sayıda ekip müdahale ederken, yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın büyük oranda kontrol altına alındı.

Pendik Aydos Ormanı’nda yangın çıktı. Yangın kontrol altına alınırken itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışmaları yapıyor.

KISA SÜREDE ORMANIN BÜYÜK BÖLÜMÜNE YAYILDI

Yangın, Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi’nin üst kısmında bulunan Aydos Ormanı’nda saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Alevler kısa sürede ormanın büyük bir bölümüne yayıldı.

Son dakika | Pendik Aydos Ormanı’nda yangın: Alevler evlere doğru ilerliyor - 1. Resim

İhbar üzerine olay yerine çevre ilçeler de dahil olmak üzere çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ormandan yükselen alevli dumanlar çevre ilçelerden de fark edildi.

DUMANLAR ÇEVRE İLÇELERDEN DE GÖRÜLDÜ

İtfaiye ekiplerinin yardım talebi üzerine 1'i askeri 2 helikopterle havadan yangına müdahale edildi. Helikopterin Aydos Gölü’nden aldığı suyla yangına müdahale ettiği anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Son dakika | Pendik Aydos Ormanı’nda yangın: Alevler evlere doğru ilerliyor - 2. Resim

YANGIN KONTROL ALTINDA

İtfaiye ekiplerinin yangına havadan ve karadan müdahale ettiği yangın kontrol altına alındığı belirtildi. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"21 Temmuz Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik Aydos Ormanında yangın çıkmıştır. Yangına Orman Müdürlüğü ile ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir.

Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmiş olup, ayrıca itfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmiştir. Orman yangını kontrol altına alınarak ekiplerin soğutma çalışması devam etmektedir."

Öte yandan, Aydos Ormanı’nda çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi.

Son dakika | Pendik Aydos Ormanı’nda yangın: Alevler evlere doğru ilerliyor - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...