Tgrt Haber

Son dakika! Şehidimizin kanı yerde kalmadı MSB Kuzey Irak'a harekatı duyurdu

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com.tr
19 Mart 2024 23:14 - Güncelleme : 20 Mart 2024 00:10

Milli Savunma Bakanlığı Kuzey Irak'a gerçekleştirilen operasyonla hedeflerin imha edildiğini duyurdu. Zap, Hakurk, Gara ve Kandil'de 27 noktaya hava harekatı gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak​'ın kuzeyinde 27 terör hedefinin imha edildiğini bildirdi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olması ve 4 askerin yaralanması üzerine Diyarbakır’dan havalanan savaş uçakları Irak’ın kuzeyindeki hedefleri vurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını, 6 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini bildirmişti. 

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada MSB operasyonu böyle duyurdu:  "Hiç bir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız! Irak’ın kuzeyindeki Metina​, Zap​, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde terör örgütü PKK​ tarafından kullanıldığı tespit edilen; sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan toplam 27 hedef, düzenlenen hava harekâtları ile imha edildi." 

PKK bölücü terör örgütünün Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, sızma ve saldırı girişiminde  27 yaşındaki  Tabip Teğmen Hulusi Elçi şehit olmuştu.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...