Tgrt Haber

Son dakika | Sivas-Erzincan yolunda otobüs kazası: Çok sayıda yaralı var

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
03 Eylül 2024 23:03 - Güncelleme : 04 Eylül 2024 06:03

Son dakika haberi: Sivas-Erzincan sınırında yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre kazada 24 kişi yaralandı.

Son dakika haberine göre, Sivas-Erzincan karayolu üzerindeki İmranlı ilçesi yakınlarında saat 22.30 civarında otobüs kazası​ meydana geldi. Erzincan yönüne doğru seyir halinde olan Yeşil Erciş firmasına ait yolcu​ otobüsü, henüz belirlenemeyen bir sebeple kontrolden çıkarak devrildi. Kazada en az 24 kişi yaralandı.

Olay yerine hızla İmranlı Arama Kurtarma Ekibi ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralanan vatandaşlar sağlık ekiplerince çevre hastanelere kaldırıldı.

Son dakika | Sivas-Erzincan yolunda otobüs kazası: Çok sayıda yaralı var - 1. Resim

ŞOFÖR DAHA BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ!

Diğer yandan yolcuların verdiği bilgilere göre, kaza, otobüs şoförünün karşıdan hatalı sollama ile gelen bir başka otobüsle çarpışmayı önlemek için yaptığı manevra nedeniyle gerçekleşti. Otobüste yolcu olarak bulunan Veysel Memiş, "Ben 16'ncı koltukta oturuyordum. Hayatımızı kurtaran şofördür. Karşıdan gelen araç direkt otobüsün üzerine geliyordu. Şoför aracı sağa attı. Sağa atınca da çok şükür kurtardı" dedi.

Son dakika | Sivas-Erzincan yolunda otobüs kazası: Çok sayıda yaralı var - 2. Resim

'CANIMIZI KURTARMAK İÇİN OTOBÜSÜ ŞARAMPOLE YATIRMAK ZORUNDA KALDIM'

Kaza sonrası açıklamada bulunan otobüs sürücüsü Cafer Kılıç, yolcuların hayatını kurtarmak için kaza yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Yol çalışmasından dolayı yol tek yönlü olarak araç trafiğine açıktı. Keskin virajda karşımdan da bir otobüs geliyordu. Sollamaya çıktı. Kafa kafaya gelince canımızı kurtarmak için aracı şarampole attım" ifadelerini kullandı. 

Son dakika | Sivas-Erzincan yolunda otobüs kazası: Çok sayıda yaralı var - 3. Resim

"Yolcuların canını ve kendi camını kurtarmak için mecbur kalarak bu kazayı yaptım" diyen sürücü sözlerini şöyle sürdürdü: "Şükürler olsun ölen olmadı. Kazaya sebep olan otobüs durmayarak devam etti. Yetkili arkadaşlara da şikayette bulunduk. O sürücünün bulunmasını istiyoruz."

 

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...