Tgrt Haber

Son dakika! Uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı! Kartelin Batı Balkan Kanadı sorumlusuydu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 08:33 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 09:22

Son dakika haberi... Türk polisi uluslararası zehir ağına darbe üstüne darbe vuruyor. Avrupa’nın en büyük uyuşturucu kartelinin lideri Hırvat Nenad Petrak’ın ardından, kartelin “Batı Balkan kanadı” yöneticisi Christijan Palic de Beşiktaş’ta yakalandı.

İstanbul’da nefes kesen bir uyuşturucu operasyonuna daha sahne oldu. "KARTEL-3” adı verilen  operasyonla, Interpol​ tarafından "Mavi Bülten" ile aranan uluslararası uyuşturucu kartelinin “Batı Balkan Kanadı” yöneticilerinden Christijan Palic, Beşiktaş’ta yakalandı.

ZEHİRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya paylaşımına, "Aziz Milletimiz bilmesini isterim ki; Türkiye’mizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteğiyle de bunu başaracağız" ifadeleriyle başlarken detayları paylaştı:

GÜNEY AMERİKA İLE KÖPRÜ KORUYORDU

Buna göre Palic dev kartelin, Avrupa’da faaliyet gösteren kartellerle iş birliği içerisinde Güney Amerika’dan kokain temin edilmesine öncülük ediyordu. Kertelin Güney Amerika’daki suç örgütleriyle bağlantısını sağlayan şahıs, suçtan elde edilen gelirin aklanmasında da önemli rol oynuyordu.

Hırvat uyruklu Paliç, Avrupa ülkeleri ile Brezilya tarafından çıkartılan "Interpol’un Mavi Bülteni" ile aranıyordu.

OPERASYON EKİBİNE TEBRİK

Yerlikaya mesajının sonunda operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul​ Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerimiz tarafından gerçekleştirildiğini belirtirken, "Operasyonu düzenleyen Kahraman Polisimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duaları sizinle. Allah ayağınıza taş değdirmesin" ifadelerine yer verdi.

PETRAK DA YAKALANMIŞTI

Diğer yandan Türk polisinin uluslararası uyuşturucu ağına darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Avrupa’nın en büyük uyuşturucu kartelinin lideri Hırvat Nenad Petrak da dün İstanbul'n Üsküdar ilçesinde düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalanmıştı. 

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Petrak, Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (USKOK) raporuna göre dokuz kadar ülkede çok sayıda insanı kendi suç örgütüne bağlayan bir zehir taciriydi.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...