Tgrt Haber

Tefecilere operasyon! Bakan Yerlikaya duyurdu: 15 şüpheli yakalandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
22 Ekim 2023 09:07 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 09:24

Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşacak 15 şüpheli şahsın yakalandığını duyurdu.

İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, eş zamanlı olarak Ankara​ ve Kayseri'de tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli şahısın yakalandığını duyurdu.

Sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Halkımızı sömüren tefecilere de göz açtırmayacağız" ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı.  Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

93 OLAY, 107 MAĞDUR, 30 MİLYON LİRALIK VURGUN

  • Mağdurlardan zorla çek ve senet aldıkları, aldıkları çek ve senetler hakkında icra takibi başlatarak haciz yoluyla mağdurların mal varlıklarını ele geçirdikleri,
  • Mağdurlardan yüksek faiz karşılığı vermiş oldukları parayı tahsil etmek için işyerlerine ve ikametlerine giderek mağdurları baskı altına aldıkları ve tehdit ettikleri,
  • 93 ayrı tefecilik olayında 107 mağdurdan ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde ettikleri,
  • Gruplar halinde hareket eden şüphelilerin kendilerine faizli para talebi geldiğinde mağdurun ödeme açısından güvenilir olup olmadığını birbirlerine sordukları ve mağdurları birbirlerine yönlendirerek kendi alacaklarını bir başka tefeciye borçlandırarak tahsil ettikleri tespit edilmiştir.

"NEFESLERİNİ KESECEĞİZ"

Yerlikaya, eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 15 ikamette ve 2 iş yerinde arama yapıldığini, aramalarda çok sayıda senet ve doküman ele geçirildiğini belirtti.  Yakalanan 15 şüpheliden 5’inin tutuklandığı, 10’u hakkında da adli kontrol kararı verildiğini aktaran Bakan Yearlikaya sözlerini şöyle noktaladı: 

Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilerin de nefeslerini keseceğiz. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaktır."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...