Tgrt Haber

Türkiye savunmada yeni hamlesini duyurdu: Tayfun, Siper, Hisar ve Sungur için seri üretim kararı

20 Aralık 2022 17:27 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 18:08
Türkiye savunmada yeni hamlesini duyurdu: Tayfun, Siper, Hisar ve Sungur için seri üretim kararı

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda Türkiye'nin hava savunmasının güçlendirilmesi için Tayfun, Siper, Hisar ve Sungur sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar alındı.

Türkiyesavunma sanayi​ alanında birbirinden farklı özelliklere sahip askeri projelerini açıklıyor.

Savunma Sanayii İcra Komitesinde Türkiye'nin hava savunmasının güçlendirilmesi için Tayfun​, Atmaca, TRLG-230, Karaok, Gökdoğan ve Bozdoğan füzeleri ile Akya torpidosu için muhtelif mühimmatın seri üretimine karar verildi.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular görüşülmüş, 25 farklı projeye ilişkin kararlar alınmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMATLAR SERİ ÜRETİME ALINIYOR

Savunma Sanayii İcra Komitesinde Tayfun, Atmaca, TRLG-230, Karaok, Gökdoğan ve Bozdoğan füzeleri ile Akya torpidosu için muhtelif mühimmatın seri üretimine karar verildi.

SİPER HİSAR VE SUNGUR İÇİN SERİ ÜRETİM KARARI

Kritiktoplantıda Türkiye'nin hava savunmasının güçlendirilmesi için Siper, Hisar ve Sungur sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar alındı.

KIZILELMA'DA SON DURUM NE?

Savunma Sanayii İcra Komitesinde ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Kızılelma'da gelinen son durum ile İHA'lara yeni kabiliyetler kazandırılması konusu değerlendirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...