Tgrt Haber

'Türkiye Yüzyılı' logosu ortaya çıktı: İşte anlamı ve hikayesi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
22 Ekim 2022 15:05 - Güncelleme : 22 Ekim 2022 15:21
'Türkiye Yüzyılı' logosu ortaya çıktı: İşte anlamı ve hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz." dedi. Bu açıklamalar sonrası AK Parti'de 'Türkiye Yüzyılı' hareketliliği başladı. 'Türkiye Yüzyılı' logosu ilk kez ortaya çıktı. Peki logo ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ 27’nci Dönem 6’ncı Yasama Yılı Açılış Toplantısı’nda TBMM​ Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap ederken 2023 seçimlerini işaret ederek, ‘Türkiye Yüzyılı’inşa edeceğiz’ dedi.

Erdoğan, ‘Önümüzdeki yıl hep birlikte coşkuyla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına atıfla 2023’te milletimizin huzuruna yeni bir sözle çıkıyoruz. Bu söz, ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız eser ve hizmetlerin üzerine ‘Türkiye Yüzyılı’ inşa etme sözü’ ifadelerini kullanılmıştı.
Erdoğan’ın bu sözleri, AK Parti​ milletvekillerince bir süre ayakta alkışlanmıştı.

2023 seçimlerine yaklaşırken AK Parti’de Türkiye Yüzyılı​ hareketliliği başladı. AK Parti’den edinilen bilgilere göre Türkiye Yüzyılı vizyon yaklaşımının logo çalışması Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturuldu.

‘TÜRKİYE YÜZ YILI’ LOGOSU NE ANLAMA GELİYOR?

16 yıldız kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken bayrağımızın tamamlayıcısı tek yıldız ortak mirasımızı temsil etmektedir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanmaktadır. Hilal etrafından yayılan güneş ışınlarının her birisi Cumhuriyetimizin her bir yılını temsil eder ve toplamda 100 adettir.

Dairesel form ve altın efektli özel renk Dünyada Türkiye Yüzyılının bir güneş gibi doğduğu ilişkisini kurmaktadır.

Logoda dairesel form ve altın efektli özel renk dikkat çekti. Bu özel renk, dünyada Türkiye Yüzyılının bir güneş gibi doğduğu ilişkisini kuruyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ayhanakça28 Ekim 2022 14:46

harika olmuş. hilafetin ilk adımı atıldı bana göre.

Teşekkürler sayın cumhurbaşkanıma. 23 Ekim 2022 10:01

Tek kelimeyle teşekkürler emeği geçenlere

Rahim ÇEREZ22 Ekim 2022 23:39

Tek kelime ile MUHTEŞEM

Yolcu 22 Ekim 2022 16:04

O güneş yüzde 10'luk elit kesime mi doğacak? Yüzde 90'lik kesime doğacak mı?

Sonraki Haber Yükleniyor...