Tgrt Haber

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli... MSB duyurdu: Malzemeler için 4 sorti yapılacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 09:15 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 09:42

MSB'den İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak olan yardımlarla ilgili bir açıklama geldi. Yardım malzemelerini taşıyacak uçakların hazır olduğunu aktaran MSB, "Malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda dört sorti planlandı" ifadelerine yer verildi.

İsrail-Hamas savaşı 17. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusu, olası kara harekatı öncesinde Gazze​'ye havadan saldırıları yoğunlaştırdı. İsrail Savunma Bakanı ise Gazze'ye yönelik kara saldırısının aylar sürebileceğini açıkladı.

Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken Türkiye​, Gazze'deki sivillere yardım için kolları sıvadı.  Tıbbi yardım malzemeleri başta olmak üzere çok sayıda yardım ulaştırıldı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yeni yardımların da yola çıktığı duyuruldu.

MALZEMELER UÇAKLARA YÜKLENMEYE BAŞLADI

MSB'nin sosyal medyasından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin yardım elini Gazze’ye ulaştırmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan ve içerisinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımıza yüklemeye başladık. Uçaklarımız hazır olur olmaz Mısır’a hareket edecek. Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda dört sorti planlandı"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...