Tgrt Haber

İsrail'in iftiralarına Dışişleri'nden cevap: Katliamı örtbas etme çabası!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ekim 2023 07:06 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 08:00
İsrail'in iftiralarına Dışişleri'nden cevap: Katliamı örtbas etme çabası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'ye uygulanan şiddete gösterdiği tepkiye, Türkiye'ye yönelik iftiralarla karşılık veren İsrail'e yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı, söz konusu açıklamaları katliamı örtbas etme çabası olarak yorumlarken, "Misliyle iade ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusunun Filistin​'e uyguladığı kanlı saldırılar ve ablukaya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın açıklamaları, İsrail tarafında iftira ve manipulasyon ile karşılık buldu. İsrailli yetkililer Erdoğan​'ın sözlerine karşılık Türkiye'ye antisemitizm suçlaması yöneltirken  Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt gecikmedi.

"ACZİN GÖSTERGESİ"

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada "İsrailli bir takım yetkililerin (Cumhurbaşkanı Erdoğan​'a yönelik) iftiralarını ve mesnetsiz iddialarını kesinlikle reddediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, doğruların ve gerçeklerin dile getirilmesine dahi tahammül edemeyen kimi İsrailli yetkililerin, Gazze’de Filistinli sivilleri topluca hedef alan acımasız katliamı örtbas etme umuduyla, çarpıtmalar ve iftiralar eşliğinde gündemi değiştirme çabalarının sonuç vermeyeceği belirtildi.

Açıklamada, tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleyen, ancak eleştiriye ve kınamaya bile tahammül edemeyen bu yetkililerin, Birleşmiş Milletler'i (BM), BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı hedef almalarının, içine düştükleri aczin açık bir göstergesi olduğu vuugulandı.

"BARBARLIĞI SONLANDIRIN" ÇAĞRISI

"(İsrailli yetkililerin) Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve ülkemize yönelik antisemitizm suçlamasını, iftira ve hakaretleri, muhataplarına misliyle iade ediyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren birçok ülkenin aksine, Türkiye’nin bu konudaki sicilinin lekesiz, tertemiz olduğu herkesin malumudur. Türkiye’nin tarih boyunca Yahudiler dahil zulme uğrayan herkese güvenli bir melce olduğu, tüm tarihçilerin teslim ettiği bir hakikattir. Gazze sakinlerini topyekün yok etmeyi amaçlayan bu barbarlığın son bulması için İsrail makamlarına, kendilerine yapılan ateşkes ve barış çağrılarına acilen kulak vermeleri çağrısında bulunuyoruz." 

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...