Tgrt Haber

YSK Başkanı bu seçimlerde ilk kez kullanılacak uygulamayı duyurdu: Anlık imza takibi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 10:53 - Güncelleme : 22 Mart 2023 11:12
YSK Başkanı bu seçimlerde ilk kez kullanılacak uygulamayı duyurdu: Anlık imza takibi

Cumhurbaşkanı adayları için bugün başlayan ve 27 Mart'ta sona erecek 100 bin imza sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, bu seçimlerde ilk kez uygulanacak anlık imza takibini duyurdu. Yener, imza takibinin anlık olarak yapılabileceğini söyledi.

Türkiye​ tam 53 gün sonra sandık başına gidiyor. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Türk halkı, cumhurbaşkanı​ ve milletvekillerini belirlenmesi için oyunu kullanacak. Yüksek Seçim​ Kurulu (YSK) da belirlediği takvim doğrultusunda adayların başvurularını hız kesmeden devam ediyor. 100 bin imza ile aday olacak olan isimler gerekli evraklarını tamamlayarak YSK’ya sunmaya başladı.YSK​ Başkanı Ahmet Yener, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adayları için bugün başlayan 100 bin imza sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve bu seçimlerde ilk kez kullanılacak bir uygulamayı duyurdu. Seçimlerde ilk kez imza sürecinin anlık takibinin yapılabilmesi için bir uygulama geliştirdiklerini belirten Yener, imza takibinin anlık olarak yapılabileceğini açıkladı.

İMZA İÇİN SON GÜN 27 MART

Yener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarımız dün kurumumuz tarafından ilan edilmiştir. Bugün seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin imza toplama süreci başlamış olup 27 Mart Pazartesi saat 20 itibarıyla sona erecektir.

"ŞEFFAF VE GÜVENİLİR BİR ORTAM İÇİN..."

Bu sürecin Türk milletine ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyoruz. Kurumumuzun yapmış olduğu yeni bir uygulama ile bugün itibarıyla il, ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin takibi mümkündür. Mümkün olduğunca şeffaf, güvenilir bir ortam için bu uygulamamızın salonda isteyen adaylarımıza ve temsilcilerimize, imza süreci sona erene kadar takip etme imkanı verilecektir."

3 İSMİM BAŞVURUSU REDDEDİLMİŞTİ

Öte yandan YSK'nin incelemeleri sonrasında, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın başvuruları, "müracaatlarını bizzat Kurul'a yapmadıkları" gerekçesiyle reddedilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...