Tgrt Haber

Yunanistan'daki yangın Türkiye'ye yaklaşıyor! Acil durum ilan edildi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
21 Ağustos 2023 09:04 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 09:45
Yunanistan'daki yangın Türkiye'ye yaklaşıyor! Acil durum ilan edildi

Yunanistan'dan Türkiye'ye doğru ilerleyen orman yangını nedeniyle Edirne'deki İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunan tarafındaki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Sınırdan çıkışlar da bir süreliğine durdurulurken bölgede acil durum hali sürüyor.

Yunanistan​'ın Dedeağaç​ ilinde dün çıkan orman yangını​ nedeniyle bölgede acil durum ilan edilirken, yangının sınıra doğru ilerlemesi nedeniyle Türkiye​ tarafında da teyakkuz durumuna geçildi.

9 EV VE BİR KİLİSE YANDI

Henüz belirlenemeyen sebeple başlayan orman yangını Güney Meriç bölgesinde binlerce dönüm çam ormanını küle döndürdü. 9 ev ve bir kilise de tamamen yanarken, çok sayıda bina hasar gördü. Yangın, bölgede tarım alanlarına, arı kovanlarına ve besi hayvanlarına ciddi zarar verdi. Bölgedeki 12 yerleşim birimi tedbir amacıyla boşaltıldı.

Dedeağaç'ta başlayan yangın nedeniyle 9 ev ve bir kilise tamamen yanarken, çok sayıda bina hasar gördü.

Dedeağaç şehir merkezinde yetkililer, halka, yoğun dumandan etkilenmemeleri için pencerelerini kapatarak evlerinde kalmaları çağrısı yaptı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan 8 itfaiye çalışanı ve bir gönüllü yaralandı. Yaralılar, Dedeağaç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yunanistan Polis Teşkilatı, Silahlı Kuvvetleri ve gönüllülerin de itfaiye teşkilatına destek verdiği yangın söndürme çalışmaları karadan ve havadan devam ediyor ancak bölgede etkili şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

Yunanistan'daki yangın Türkiye'ye yaklaşıyor! Acil durum ilan edildi

SINIR TEKRAR AÇILDI

Edirne Valiliği, yaptığı açıklama ile İpsala Sınır Kapısı'ndan geçişlerin durdurulmasına karar verildiğini duyurmuştu. Ticaret Bakanlığı da yaptığı açıklamada, halen devam eden yangın sebebiyle, İpsala Gümrük Kapısı ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısı'nın faaliyetlerinin, iki ülke yetkililerinin görüşmeleri sonucunda geçici olarak durdurulduğu bildirmişti. Bakanlık sabah saatlerinde bir açıklama daha yaparak sınırın açıldığını duyurdu. Açıklamada “Yunanistan Dedeağaç’ta çıkan yangın sebebiyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan İpsala Gümrük Kapımız ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısı yeniden hizmet vermeye başlamıştır” denildi.

Kapının kapatılması sonrası, Yunanistan'a geçmek isteyenler Pazarkule Sınır Kapısı'na yönlendirilmişti.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...