Tgrt Haber

Yusuf Dikeç marka haline geliyor! İzinsiz yapanlar yanacak

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
29 Ağustos 2024 10:02 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 10:11
Yusuf Dikeç marka haline geliyor! İzinsiz yapanlar yanacak

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda eli cebindeki pozuyla damga vuran Milli sporcumuz Yusuf Dikeç, gündemden düşmüyor. Dikeç’in ikonik duruşu marka oluyor. Dikeç, Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan​ ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Türkiye​'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç​, tüm dünyada yankıları hala süren ikonik pozu için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

Yusuf Dikeç marka haline geliyor! İzinsiz yapanlar yanacak - 1. Resim,

MADDİ VE MANEVİ ZARAR 

Olimpiyat oyunları sırasında Yusuf Dikeç'in ekipman kullanmadan rahat bir şekilde yaptığı atış sırasında çekilen fotoğrafı uluslararası alanda büyük ilgi görmüştü.

Uzmanlar, sosyal medya başta olmak üzere farklı alanlarda kişi ve kurumlara önemli kazanç sağladığı bilinen meşhur hareketin ticari amaçla kullanılmasının maddi ve manevi zararlara yol açabileceği konusunda uyarıyor.
Kendisi dışında marka başvurusu yapanlar oldu

Dikeç adına iki hafta önce Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurulmuş ancak başarılı sporcu, başvuranın kendisi olmadığını dile getirmişti.

'İYİ NİYETLİ OLMAYAN BİRİ BAŞVURDU'

Yeni Şafak'ın haberine göre Yusuf Dikeç’in marka tescil başvurusunu gerçekleştiren Markiz Patent’in Genel Müdürü Orhan Eriman, “İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz birinin başvurusu bizi harekete geçirdi. Türkiye'ye hem gümüş madalya kazandıran hem de ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayan Yusuf Dikeç’in marka başvurusuna aracılık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...