Tgrt Haber

Kasım Gülpınar ve Şanlıurfa siyaseti üzerine bir değerlendirme

5 Eylül 2024 14:34 | Güncelleme :5 Eylül 2024 14:35

Kasım Gülpınar’ın AK Parti saflarına katılma ihtimalini, yalnızca Şanlıurfa değil, tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi için önemli bir siyasi hamle olarak değerlendiriyorum. AK Parti'nin bölgede zaten güçlü olan konumunu pekiştirebilecek bu adım, aynı zamanda partinin yerel ve ulusal siyasetteki stratejik üstünlüğünü artırabilir.

Kasım Gülpınar’ın AK Parti’ye geçişi, sadece bireysel bir transfer olarak görülemez bence. Gülpınar ailesi, Şanlıurfa’da köklü bir geçmişe sahip, bölge halkı üzerinde etkili bir aile ama Kasım bey benimde yakından tanıdığım bir siyasetçi ve bence AK Parti'nin vazgeçmemesi gereken bir siyasetçi olduğunuda düşünüyorum.  Dahası siyaset de  yol adap da bilen biri bence kendisi. Bu nedenle, Gülpınar’ın AK Parti’ye katılımı, Şanlıurfa'da hatta çevresindeki illerde AK Parti’nin siyasi gücünü pekiştirebilecek ve partinin bölgedeki oy potansiyelini daha da artırabilecek bir hamle olur.

Yine Urfa siyasetine gelecek olursam, özellikle Şanlıurfa son yıllarda Türkiye siyasetinde önemli siyasi hamleler ortaya koyan bir şehir olarak göze çarpıyor. Bu ildeki siyasi dengeler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin geneline de yansıyor bence. Özellikle Urfa'da Bucak ailesi gibi güçlü ve etkin bir diğer ailenin de AK Parti saflarında yer alması, AK Parti’nin bölgedeki siyasi rekabetini önemli ölçüde artırdı.  Gülpınar ve Bucak ailelerinin birlikte AK Parti çatısı altında yer alması, partiyi Şanlıurfa’da neredeyse rakipsiz hale getirebilir. Bu, aynı zamanda bölge halkı nezdinde AK Parti’nin güvenilirliğini ve istikrarını da pekiştirecek bir gelişme olabilir.

Hatta bana sorarsanız bu konuştuğum konuya ek olarak Kasım Gülpınar’ın sadece yerel düzeyde değil, aynı zamanda ulusal düzeyde genel merkez siyasetinde de değerlendirilmesinin, partinin doğru ve stratejik bir hamlesi olacağını düşüyorum. Gülpınar’ın bölgedeki etkisi, genel merkez siyasetine taşındığında, AK Parti’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde daha güçlü bir siyasi aktör olarak varlığını sürdürmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca, bu hamleyle AK Parti, sadece yerel düzeyde değil, ulusal düzeyde de stratejik davranmış olacaktır.

Özellikle lafımı bitirmeden Kasım Gülpınar’ın bağımsız kalmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Urfa siyasetinde baskınlık kurmak isteyen tüm partilerin kendisine teklifle gideceğini düşünüyorum. AK Parti’ye katılımı, Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için önemli bir siyasi gelişme olur. Bucak ve Gülpınar ailelerinin birlikte AK Parti çatısı altında yer alması, partiyi bölgede rakipsiz kılabilir, AK Parti’nin bölgedeki siyasi etkinliğini ve gücünü dahada arttırabilir. İzleyip, göreceğiz. Hafta görüşmek dileği ile...

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.