Tgrt Haber

Tarihte bir ilk! Topkapı Sarayı gece de açık olacak

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Haziran 2024 14:07 - Güncelleme : 28 Haziran 2024 14:40
Tarihte bir ilk! Topkapı Sarayı gece de açık olacak

Turistik gezilerde yeni bir boyut daha atlanıyor. Topkapı Sarayı, tarihinde ilk kez gece saatlerinde ziyarete açılacak. İlk grup yarın saat 21.00'de, ikinci grup ise saat 22.00'de kabul edilecek.

Her zaman turist akınına uğrayan, önünde hep kuyruklar olan İstanbul silüetinin simge yapılarından Topkapı Sarayı'nı artık gece gezmek de mümkün. 

Topkapı Sarayı'nı gece keşfetme imkanı sunan uygulama, yarın başlayacak. Yeni uygulama ile Topkapı Sarayı, her cumartesi 21.00-23.00 arasında gezilebilecek.

Tarihte bir ilk! Topkapı Sarayı gece de açık olacak - 1. Resim

İLK GRUP YARIN ALINACAK 

Saraya gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek. İlk grup yarın saat 21.00'de, ikinci grup ise saat 22.00'de kabul edilecek. Grupların 300 kişiyi geçmemesine dikkat edilecek.

Tarihte bir ilk! Topkapı Sarayı gece de açık olacak - 2. Resim

HAREM-İ HÜMAYUN'UN BİRÇOK BÖLÜMÜ DE GECE GEZİLEBİLECEK

Tarih meraklılarını geçmişte bir yolculuğa çıkaracak olan gece turlarının başlangıç ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak. Gezi kapsamında ikinci avluda yer alan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi görülebilecek.

Harem bölümünde de Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Murat Has Odası, Gözdeler Dairesi ve Mabeyn Taşlığı, Altın Yol ile yeni sergi düzeniyle yakın zamanda ziyarete açılan Kuşhane Mutfağı gezilebilecek.

Gece ziyaretleri kapsamında Topkapı Sarayı'nın üçüncü avlusunda yer alan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi ve Fatih Köşkü ile Hazine Sergisi de yeniden keşfedilebilecek.

Tarihte bir ilk! Topkapı Sarayı gece de açık olacak - 3. Resim

Topkapı Sarayı'nın dünyaca ünlü Hazine Sergisi içerisinde yer alan Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi şaheserler de görülebilecek.

Ziyaretçiler saraydaki gece turunda Havuzlu Teras'ta dolaşabilecek, İftariye Kameriyesi'nden ise İstanbul'u seyredebilecek.

Geziye özel biletler gişeden temin edilebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...