Tgrt Haber

Aleyna Tilki'ye şantaj şoku! Özel bilgilerini ifşa ettiler

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: SABAH
07 Ağustos 2024 10:19 - Güncelleme : 07 Ağustos 2024 10:20
Aleyna Tilki'ye şantaj şoku! Özel bilgilerini ifşa ettiler

Genç oyuncu Aleyna Tilki'nin başı siber zorbalarla dertte. Şarkıcının kimlik ve özel bilgilerini ele geçiren İ.Y., Tilki'nin babası ve menajerine mesaj atarak elindeki bilgileri yaymakla tehdit etti.

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki​'nin özel bilgileri ele geçirildi. Tilki'nin kimlik ve özel bilgilerini ele geçiren İ.Y., Tilki'nin babası ve menajeriyle iletişime geçti. Instagram'dan önce Tilki'nin babasına mesaj atan İ.Y., "Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş" dedi, daha sonra aynı mesajı menajerine de attı. 

ALEYNA TİLKİ SAVCILIĞA BAŞVURDU

Durumdan haberdar olan Tilki, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu. Tilki'nin tüm Türkiye tarafından tanınıp takdir edilen bir sanatçı olup kişisel verilerinin hukuka aykırı ele geçirildiğinin belirtildiği dilekçede "Organize olduğu düşünülen bir örgüt tarafından kişisel verilerinin ele geçirilmesi ve maddi menfaat elde etme amacıyla Tilki ve ailesi bilgilerin ifşasıyla tehdit edilmektedir" denildi.

Aleyna Tilki'nin “Ölmemi istiyorlar” açıklamasına menajerinden ilk  açıklama: Kendi kendisinin katili!

Başka bir Instagram adresinden şarkıcının bilgilerinin ifşa edildiğini, bunu gören kişilerin de aileye ihbarda bulunduğunun aktarıldığı dilekçede "Youtube kanalındaki bir videoda Aleyna'nın bilgileri paylaşılmış. Başka bir Instagram adresinde de Tilki'nin fotoğrafı, e-devlette yer alan bilgilerini 'ifşa' notuyla paylaşıp 3. kişilere iletmiştir" ifadeleri yer aldı.

HER ŞEYİ İNKAR ETTİ 

Sabah gazetesinden Arzu Kaya haberine göre, şikayet üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Hesap sahibinin İ.Y. adlı bir kişiye ait olduğu belirlendi. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını iddia etti. Ancak savcılık​ şüphelinin inkara yönelik savunmasına itibar etmedi. Şarkıcının kişisel verilerini ele geçirip babasına ve asistanına attığını belirledi. "Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

 
Kaynak: SABAH
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...