Tgrt Haber

Olası İstanbul depremi ünlüleri harekete geçirdi! Bu köylere taşınmayı planlıyorlar

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 10:40 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 11:25
Olası İstanbul depremi ünlüleri harekete geçirdi! Bu köylere taşınmayı planlıyorlar

Büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra beklenen İstanbul depremi gündemi meşgul ediyor. Deprem korkusuyla yaşadıkları evi kontrol ettiren insanların binaları sağlam çıksa da zemin etüdünden sınıfta kalabiliyorlar. Bazı ünlü isimler ise İstanbul’da yaşadıkları bölgenin sağlamlığına güvenmedikleri için deprem uzmanları tarafından önerilen güçlü zemine sahip ilçelere taşınma planı yapıyor. Bu bölgeler ise çoğunlukla İstanbul’un köy kısımlarından oluşuyor.

Türkiye'de büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş depreminin ardından olası İstanbul depremi​ de konuşulmaya başladı. Korkutan açıklamalardan sonra ünlü isimler evlerini kontrol ettirse de deprem uzmanları tarafından belirlenen İstanbul’un sağlam zeminli ilçelerindeki villalara yerleşmeyi planlıyorlar. Engin Altan Düzyatan, Burak Özçivit, Arda Turan gibi ünlülerin ilk tercihleri ise Beykoz’un köyleri Bahçeköy, Zekeriyaköy, Uskumruköy ve Demirciköy gibi tenha bölgeler.

Olası İstanbul depremi ünlüleri harekete geçirdi! Bu köylere taşınmayı planlıyorlar

Deprem uzmanlarının olası İstanbul depremi açıklamaları, yaşanan son depremden sonra herkes tarafından panik havası oluşturdu. Tam tarihi belli olmasa bile canlı fayların bulunduğu Marmara Deniz’inde gerçekleşecek bir depremin İstanbul’un birçok ilçesini haritadan sileceği verilen bilgiler arasında yer alıyor. Engin Altan Düzyatan, Arda Turan, Bengü, Caner Erkin, Berkay, Erkan Petekkaya, Burak Özçivit ve Şafak Sezer gibi ünlü isimler, evlerine kontrol yaptırsalar da ev arayışına da girmiş. Sarıyer'in köy kısımlarında yeni villalara bakan bazı ünlüler, taşınma hazırlıklarına girmiş bile.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...